.
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories//agonistiki_kinisi/agones_ellada/2017/enduro/
Κατηγορία Enduro
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 14:20

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2017, 1ος αγώνας - Μέγαρα

 

Με επιτυχία ο 1ος αγώνας στα Μέγαρα

 

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Δυνατό ήταν το ξεκίνημα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro, ο πρώτος αγώνας του οποίου πραγματοποιήθηκε στα Μέγαρα με καλές καιρικές συνθήκες αλλά και ένα πλήθος συμμετοχών που ξεπέρασε τις 140 (!) –μαζί με εκείνες του πρωταθλήματος Ν. Ελλάδας. Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις ο Γιάννης Παυλίδης που κατέκτησε την πρώτη θέση στην E1 αλλά και στη γενική.

Ε1


O Γιάννης Παυλίδης (TM racing team -GRC-GEARNE-Un) έδειξε με το καλημέρα τις προθέσεις του αλλά και την καλή προετοιμασία που πραγματοποίησε τον χειμώνα. Πήρε αμέσως κεφάλι στον αγώνα, με μόνο ικανό αναβάτη για να τον συναγωνιστεί τον Αλέξη Ζώρα (KTM SEE-MICHELIN-MOTO MARKET-MOTOREX-I), ο οποίος και κέρδισε μία από τις ειδικές, με τις υπόλοιπες πρωτιές να πηγαίνουν στον Παυλίδη, που πήρε και την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη. Αυτούς τους δύο αναβάτες συνόδεψε στο βάθρο ο Παναγιώτης Κακολύρης (YAMAHA RACING WORKSBIKE TEAM,MICHELIN), ο οποίος είχε σταθερή απόδοση, δεν απείλησε για την πρωτιά αλλά δεν απειλήθηκε και από τους διώκτες του. Την πεντάδα έκλεισαν οι Αρτέμης Σφηναρολάκης (Hotel Vergoulas, Red Riders,CrossX,Zoo) και Γιώργος Μανωλίδης (Eurotreno, Worksbike, RMG, Denicol Ta).

Ε2


Στην Ε2, μεγάλος νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Δημήτρης Βαγγελάκος (Yamaha Racing WORKSBIKE Enduro Team, D), ο οποίος τερμάτισε με διαφορά που ξεπέρασε τα 46 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο αναβάτη του αγώνα, Γιάννη Τρίγκα (BETA-CHACHAGIAS TZORTZOPOULOS DUNLOP R), με τον Γιώργο Κοινωνά (YAMAHA RACING WORKBIKE-MXexpert.GR-CAR) να πραγματοποιεί καλή εμφάνιση και να καταλαμβάνει το τρίτο σκαλί του βάθρου. Πίσω τους τερμάτισαν ο Μιχάλης Κόπανος (NANAKOS TEAM-KTM SEE-MOTOMARKET-MP-MOT) και ο Γιώργος Θεοδωρίδης (MAKINA,KTM SEE,OK WHEEL 3P,PROX,PRO BI), που συμπλήρωσαν και την πεντάδα.

Ε3


Στην Ε3 στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Βασίλης Σιαφαρίκας (HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ RED RIDERS XIFIAS moto) κάνοντας έναν πολύ καλό αγώνα. Δεύτερος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Χρήστος Παπαθεοδώρου (MONSTER-SHOP.GR MXHOUSE DUNLOP,LIQUI-M), με ένα και πλέον λεπτό διαφορά από τον Σιαφαρίκα, ακολουθούμενος από τον Θανάση Τρίγκα (BetaChachagias,Tzortzopoulos RidersSh) για την 3η θέση του αγώνα. Οι Νίκος Βασιλείου (Shockmaster,Michelin Mpagas,Carrer,Hon) και Φοίβος Κολιοπάνος (YAMAHA RACING WORKSBIKE TEAM,BI.K.H.A.) ήταν οι δύο επόμενοι αθλητές που κατέλαβαν τις θέσεις 4 και 5 αντίστοιχα, της κατηγορίας Ε3.

ΕΝ


Στην κατηγορία των νέων ο αναβάτης που κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία ήταν ο Δημήτρης Μπάκας (INTRAMOTO-Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ-POWER OIL-BLOCK) κάνοντας μία εξαιρετική εμφάνιση πάνω στο Husqvanra 125 του. Πίσω του, στη δεύτερη θέση με διαφορά δυόμιση λεπτών βρέθηκε ο Ηλίας Κωνσταντινούδης (MOTO ACTION AΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ∆Η Α), με τον Γρηγόρη Καρίμαλη (Hellin service 001 Π. KAPIMAΛHΣ A.Γ.Σ) να περνά την γραμμή του τερματισμού στην 3η θέση. Οι επόμενοι δύο νέοι που έκλεισαν και την πεντάδα ήταν οι Θανάσης Χρόνης και Θεοφάνης Ταπές (ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ Μ&Σ ΚΟΝΤΟΥ-MOTO ACTION).

ES


Στους βετεράνους, τη νίκη πανηγύρισε ο Θανάσης Γκαγκανάτσιος (MOTO SIOKIS - ΓΚΑΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ ΤΖΑΚΙΑ) με τον Πολύκαρπο Νικολάου (Ράδιο Κεµεντζετζής) να τερματίζει πίσω του σχεδόν σε απόσταση αναπνοής (μόλις 12 δεύτερα διαφορά) και την τριάδα να συμπληρώνει ο Μιχάλης Μιμίκος (MIMIKOS MOTOSHOP KTM EPSILON MX -ΧΑΛΚ). Χαράλαμπος Δημόπουλος (MONSTER-SHOP.GR MX HOUSE DUNLOP LIQUI-) και Ελισσαίος Παπαδημητρίου (Spitiko-catering.Xifias racing.Moto-te) ήταν οι επόμενοι δύο αναβάτες που έκλεισαν τους πέντε πρώτους τερματισμούς.

ΝΕ1


Παράλληλα με τον πρώτο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Enduro, πραγματοποιήθηκε και ο πρώτος αγώνα για το πρωτάθλημα Ν. Ελλάδας.
Στο πρωτάθλημα N.Ελλάδας στην Ε1, επικράτησε ο Δημήτρης Καρπουζής (WORKSBIKE-UFO.) με μικρή διαφορά από τον Δημήτρη Στεργιανέλη (FACOM ΒΡΑΤΤΗΣ, ΜΟΛΠ), με τον Παναγιώτη Κορδονούρη (OFFROADTEAM) να συμπληρώνει το βάθρο. Ταξιάρχης Καρπουζής (EMC OIKONOMOU) και Μαρίνος Ζήσης (WORKSBIKE, DIRTBIKE.GR) οι αναβάτες που συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

ΝΕ2


Στην Ε2 νικητής του αγώνα ήταν ο Χρήστος Θεοδοσόπουλος (Forfoli Team Αγροτικά προϊόντα Θεοδοσόπουλος) που πήρε την πρώτη θέση με σχετική άνεση αφού πίσω του τερμάτισε ο Λευτέρης Νέγρος με 45 περίπου δευτερόλεπτα διαφορά. Την καρό σημεία για την 3η θέση πέρασε ο Άρης Πύρλης (Μοτολεσχη Ξυλοκαστρου), με τους Κώστα Μπιμπινιάρη (FOTOMARAS,MIMIKOSMOTOSHOP,GYMSPO) και Κώστα Γκλιάτη (KTM EMC OIKONOMOY) να τερματίζουν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

ΝΕ3


Τέλος, στην Ε3 στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Βαγγέλης Ζαχαράτος (BETA FUORISTRADA, CORIN Αγροεφοδια, Μ) με τους Κωνσταντίνο Λιαρόπουλο (ΚΡΕΟΠΩΛ.ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΦΟΙ.ΚΑΡΑ∆ΗΜΑ-) και Σταύρο Μαντζώρο (AGAPIDIS RACING TEAM. MOLP Mourikis SA) να δίνουν μάχη μέχρι τέλος για τις θέσεις δύο και τρία και να τερματίζουν τελικά με αυτή τη σειρά. Τέταρτος τερμάτισε ο Νίκος Τσεπέρκας (ΜΟΤΟ and agros... , Α.Γ.Σ.∆ιαγορας Ικα), ενώ στην 5η θέση βρέθηκε ο Κώστας Σεβαστάκης (Hellenic Seaways, Coctail Bar The Lodg).

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017 20:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon