.
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 07:40

Π. Π. Enduro 2024 - Τριπλό βάθρο για τη Beta Chachagias Racing Team στα Τρίκαλα

Με δύο αναβάτες στο βάθρο της EnduroGP και νίκη στην κατηγορία Ε3 άνοιξε η αυλαία του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro για την Beta Chachagias Racing Team. [Δελτίο Τύπου]

Ο Παναγιώτης Κακολύρης (Beta RR350) ήταν βασικός πρωταγωνιστής του πρώτου φετινού αγώνα (Τρίκαλα, 7 Απριλίου) και τερμάτισε στη δεύτερη θέση της EnduroGP και της Ε2 ενώ ο Κωνσταντίνος Γεροντάκης (Beta RR300) πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του και κέρδισε την κατηγορία Ε3. Παράλληλα, ο αναβάτης από τον Ωρωπό ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο της EnduroGP ενώ σημείωσε και τον καλύτερο χρόνο γενικής στο τελευταίο πέρασμα από την Enduro Test. Ο Γιώργος Μανωλίδης (Beta RR300) πάλεψε για το βάθρο στην κατηγορία Ε3 παίρνοντας την τέταρτη θέση και την πολύ καλή έβδομη θέση στην EnduroGP ενώ ο Γιάννης Τσιρίγος (Beta RR 350), στον πρώτο του αγώνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατάφερε να πάρει τους πρώτους του βαθμούς σε μία κατηγορία φωτιά (Ε2) τερματίζοντας στην 14η θέση.

Επόμενος αγώνας για την Beta Chachagias Racing Team ο 2ος και 3ος γύρος του Πρωταθλήματος στη Σπάρτη, 27-28 Απριλίου.

Παναγιώτης Κακολύρης: “Μπήκα στην πρώτη ειδική αρκετά κρατημένος καθώς δεν ήθελα να ρισκάρω τόσο νωρίς σε έναν μεγάλο σε διάρκεια αγώνα. Στη συνέχεια ανέβασα ρυθμό, έφτασα τους χρόνους του πρώτου αλλά ήδη ο Αλέξης (Ζώρας) είχε φτιάξει μια διαφορά 20” που δεν μπορούσα να καλύψω και δεν πήρα άλλα ρίσκα. Ο αγώνας ήταν καταπληκτικός και τώρα πρέπει να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα σωματεία σε αυτά τα υψηλά στάνταρ διοργάνωσης.”
Κωνσταντίνος Γεροντάκης: “Ένας στόχος που είχα από παιδί έγινε πραγματικότητα! Η πρώτη μου νίκη σε μία από τις μεγάλες κατηγορίες ήρθε μετά από σωστή στρατηγική και διαχείριση ρίσκου. Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτό συνέβη σε αυτόν τον υπέροχο αγώνα.”

 

Κώστας Χαχάγιας: “Το ελληνικό enduro έζησε στα Τρίκαλα έναν αγώνα που ήταν πραγματική γιορτή για το άθλημα. Σε αυτή τη διοργάνωση πρότυπο είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που είχαμε τους αθλητές της ομάδας να διεκδικούν τη νίκη σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Και φυσικά που είδαμε τον Κωνσταντίνο (Γεροντάκη), έναν αναβάτη στου οποίου τις δυνατότητες του είχαμε πιστέψει από πολύ μικρή ηλικία, να παίρνει την πρώτη του νίκη στην Ε3 και να ανεβαίνει στο πρώτο του βάθρο στην EnduroGP κάτι που ελάχιστοι νέοι αναβάτες έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια. Εντυπωσιακή ήταν η προσπάθεια και του Γιώργου (Μανωλίδη) που έδωσε δυνατή μάχη για να κρατήσει την τέταρτη θέση σε μία κατηγορία φωτιά (Ε3). Τέλος, μόνο θετικά μπορεί να κριθεί η πρώτη εμπειρία του Γιάννη (Τσιρίγου) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ο οποίος μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα έδειξε με τους χρόνους του πως μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στη δεκάδα της Ε2,”

Beta Chachagias Racing Team

betacha2024trikala2.jpg

Αποτελέσματα 1ου γύρου Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2024

Τρίκαλα 7 Απριλίου (Γενική-Κατηγορία)

  • 1 Παναγιώτης Κακολύρης (E2- Beta RR 350 Racing) 2-2
  • 300 Κωνσταντίνος Γεροντάκης (E3- Beta RR 300 Racing) 3-1
  • 5 Γιώργος Μανωλίδης (E3- Beta RR 300 Racing) 7-4
  • 296 Γιάννης Τσιρίγος (E2 – Beta RR 350 Racing) 31-14

Φωτογραφίες: ©Enduro24.gr

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 08:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon