.
Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 06:26

Ο Παναγιώτης Κακολύρης πήρε προβάδισμα στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro 2023

[Δελτίο Τύπου]

Με μία νίκη στην EnduroGP και διπλή νίκη στην κατηγορία Ε3, ο Παναγιώτης Κακολύρης (#1 Beta RR 480 Racing) έφυγε από τη Σπάρτη ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας ξεκινώντας ιδανικά το νέο πρωτάθλημα. Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Phil Atwill (Beta RR 390 Racing) που μπήκε στην τετράδα της EnduroGP και δυνατές δεύτερες θέσεις για τους Γιώργο Μανωλίδη (Beta RR 300 Racing) στην κατηγορία Ε3 και Γιάννη Ντεβετζή στην Ε1.

Στη Σπάρτη άνοιξε η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro 2023 καθώς και του Πανελληνίου Κυπέλλου, με τον Α.Μ.Ο.Σ. να διοργανώνει τον πρώτο διήμερο αγώνα της χρονιάς, το σαββατοκύριακο 1-2 Απρίλιου. Περισσότεροι από 100 αναβάτες πήραν εκκίνηση από την κεντρική πλατεία της πόλης και κατευθύνθηκαν στις δύο ειδικές διαδρομές όπου οι αναβάτες του Πρωταθλήματος πραγματοποίησαν συνολικά 14 περάσματα. Ο καιρός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα καθώς την Κυριακή πυκνά σύννεφα εμφανίστηκαν την Κυριακή και στη συνέχεια η βροχή άλλαξε άρδην όλα τα δεδομένα.

Παίρνοντας τη νίκη στην EnduroGP το Σάββατο και τερματίζοντας δεύτερος την Κυριακή, ο Κακολύρης κατάφερε να συλλέξει τους περισσότερους βαθμούς και να πάρει προβάδισμα στη βαθμολογία της Γενικής κατάταξης ενώ παράλληλα πήρε και διπλή νίκη στην κατηγορία του (Ε3). Εντυπωσιακή εμφάνιση για μία ακόμα φορά από τον Βρετανό αναβάτη της ομάδας Phil Atwill που κατάφερε να ανέβει για δεύτερη φορά μέχρι και την τέταρτη θέση της EnduroGP παρά το γεγονός πως οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο εξωτερικό δεν του επέτρεψαν να προετοιμαστεί κατάλληλα τους προηγούμενους μήνες. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Μανωλίδη στην κατηγορία Ε3 με δύο δεύτερες θέσεις και επίσης δυνατή εμφάνιση από το νέο μέλος της Beta Chachagias Racing Team, Γιάννη Ντεβετζή που κατάφερε να ανέβει δύο φορές στο βάθρο της Ε1 ενώ την Κυριακή διεκδίκησε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία μέχρι την τελευταία ειδική.

btr23b.jpg

Την επιτυχία της Beta Chachagias Racing Team στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πλαισίωσαν οι δυνατές εμφανίσεις και των δέκα αναβατών της ομάδας στο Πανελλήνιο Κύπελλο όπου ο Κώστας Σεβαστάκης (Beta RR 300 Racing) πήρε τη νίκη στη C3 (και την άτυπη γενική) και οι Γιάννης Τσιρίγος (πρώτη επίσημη αγωνιστική εμφάνιση!) και Νίκος Φλώρος έκαναν το 1-2 στη C2 αντίστοιχα.

Επόμενος αγώνας για τη Beta Chachagias Racing Team στις 23 Απριλίου, στην Κέρκυρα (Α.Λ.Μ.ΚΕ).

btr23c.jpg

Παναγιώτης Κακολύρης: “Ο αγώνας εξελίχθηκε όπως τον είχα φανταστεί! Το Σάββατο με οδήγηση χωρίς λάθη και ένα πολύ καλό ξεκίνημα κατάφερα να κρατηθώ στην πρώτη θέση. Την Κυριακή ξεκίνησα πολύ καλά αλλά κάποια λάθη στη συνέχεια μου στοίχησαν σε χρόνο κι αρκέστηκα στη δεύτερη θέση που είναι πολύτιμη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος”.

Κώστας Χαχάγιας (team manager): “Αν και για το 2023 είχαμε πολλές αλλαγές, με σχεδόν όλους τους αναβάτες να αλλάζουν κατηγορία και μοτοσυκλέτες, ως ομάδα καταφέραμε να προετοιμαστούμε σωστά και να είμαστε απόλυτα ανταγωνιστικοί από τον πρώτο αγώνα. Ο Κακολύρης αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του με μεγάλη τετράχρονη μοτοσυκλέτα και απέδειξε πως μπόρεσε να προσαρμοστεί άψογα στην RR 480 Racing πραγματοποιώντας έναν εξαιρετικό αγώνα το Σάββατο. Την Κυριακή διεκδίκησε και πάλι τη νίκη αλλά όταν ξεκίνησε η βροχή προτίμησε να μη ρισκάρει και να κρατήσει τη δεύτερη θέση που τον διατηρεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, τόσο στην Ε3 όσο και στην EnduroGP. Ο Phil Atwill ξεκίνησε και φέτος δυνατά και την Κυριακή βρέθηκε να κυνηγά ακόμα και την τρίτη θέση στην EnduroGP ενώ ο Μανωλίδης που φέτος επέστρεψε στις δίχρονες μοτοσυκλέτες μετά από 15 (!) χρόνια, κατάφερε να τερματίσει δεύτερος στην Ε3 και εντός δεκάδας στην EnduroGP και τις δύο ημέρες του αγώνα. Πολύ καλή εμφάνιση κι από τον Ντεβετζή, που στον πρώτο του αγώνα με τα χρώματα της ομάδας πίεσε για τη νίκη στην Ε1 αλλά κάποια μικρά λάθη τον κράτησαν στην, έτσι κι αλλιώς πολύ καλή δεύτερη θέση στην κατηγορία και την όγδοη θέση στην Γενική κατάταξη του διημέρου. Ακόμα είμαι πολύ χαρούμενος για την παρουσία όλων των αναβατών της ομάδας και στο κύπελλο όπου ο Κώστας Σεβαστάκης πήρε τη νίκη στη C3 και ο Γιάννης Τσιρίγος πήρε την πρώτη του νίκη στον πρώτο επίσημο αγώνα του κάνοντας το 1-2 με τον Νίκο Φλώρο στη C2.”

Αποτελέσματα (κατηγορία - Γενική)

Σάββατο

  • 1 Παναγιώτης Κακολύρης (E3- Beta RR 480 Racing) 1-1
  • 243 Phil Atwill (E2- Beta RR 390 Racing) 4-6
  • 7 Γιώργος Μανωλίδης (E3- Beta RR 300 Racing) 2-9
  • 146 Γιάννης Ντεβετζής (E1 – 250 4T) 2-10


Κυριακή (Γενική-Κατηγορία)

  • 1 Παναγιώτης Κακολύρης (E3- Beta RR 480 Racing) 1-2
  • 243 Phil Atwill (E2- Beta RR 390 Racing) 3-4
  • 7 Γιώργος Μανωλίδης (E3- Beta RR 300 Racing) 2-9
  • 146 Γιάννης Ντεβετζής (E1 – 250 4T) 2-7



Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 06:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon