.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 11:57

World Supersport 300 2017: Νέα κατηγορία-φυτώριο στο WSBK

 

Με CBR500R, Ninja 300, RC390 & YZF-R3!

 

H FIM και η Dorna ανακοίνωσαν τη δημιουργία νέου Πρωταθλήματος για το 2017, με ονομασία World Supersport 300, όπου θα συμμετέχουν μοτοσυκλέτες που θα βασίζονται στα μοντέλα παραγωγής Honda CBR500R, Kawasaki Ninja 300, KTM RC390 και Yamaha YZF-R3!

Η νέα αυτή πλατφόρμα θα είναι η κατηγορία εισαγωγής του Πρωταθλήματος WSBK, ένα φυτώριο ταλέντων σχεδιασμένο να τροφοδοτεί τις μεγαλύτερες κατηγορίες με αναβάτες στο άμεσο μέλλον.

maxresdefault

Στο Πρωτάθλημα Supersport 300 (WorldSSP 300) η Honda, η Kawasaki, η ΚΤΜ και η Yamaha (σε πρώτη φάση, καθώς υπάρχει πρόβλεψη για προσθήκη κι άλλων κατασκευαστών μετά το 2017) θα μπορέσουν να αναδείξουν τις ικανότητες των νέων μοτοσυκλετών 300 (σ.σ. το 300 χρησιμοποιείται χαλαρά καθώς περιλαμβάνονται μοντέλα 300-50 κ.εκ.), ενώ η ελάχιστη ηλικία αναβατών θα είναι τα 15 χρόνια.

2016 Kawasaki Ninja 300ABS KRT Edition2

«Η νέα αυτή πλατφόρμα θα αποτελέσει το καταλληλότερο περιβάλλον για την ανάπτυξη των μελλοντικών ταλέντων», είπε ο Vito Ippolito, Πρόεδρος της FIM. «Η πρόθεση του WorldSSP 300 είναι να δημιουργήσει ένα σημείο αναφοράς, από το οποίο θα ξεπηδήσουν ανάλογα Εθνικά Πρωταθλήματα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον με μια σχετική ισότητα, στο οποίο τα μελλοντικά ταλέντα θα μπορούν να αναπτυχθούν, και όπου οι κατασκευαστές θα συνοδεύουν νεαρούς αναβάτες καθώς θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα προς τη δόξα.»

062415middle

«Εστιάζουμε σε μια οικονομική κατηγορία για τους νεαρούς αγωνιζόμενους» είπε ο Javier Alonso, Διευθύνων Σύμβουλος του WSBK. «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για μοτοσυκλέτες μικρού κυβισμού στο άθλημα, και η νέα κατηγορία WorldSSP 300 θέλει να προσφέρει ακριβώς αυτό. Οι κατασκευαστές θα μπορούν να προωθήσουν την κατηγορία ως ένα ιδιαίτερο προσβάσιμο Πρωτάθλημα, την καλύτερη πλατφόρμα για να μεγαλώσουν τα μελλοντικά αστέρια.»

nova yamaha r3 2016

Στους Τεχνικούς Κανονισμούς, τους οποίους διαβάσαμε εν τάχει, μέσα στα άλλα αναφέρεται πως οι καταλύτες πρέπει να αφαιρούνται, ενώ επιτρέπονται βελτιώσεις σε αναρτήσεις (διαφορετικά ελατήρια και λάδια στο πιρούνι και διαφορετικό πίσω αμορτισέρ), αλλαγή τελικού εξάτμισης με κάποιο αγωνιστικό, αλλαγή δίσκων στα φρένα, κ.α.

Οι ίδιοι κανονισμοί απαγορεύουν τη βελτίωση του κινητήρα (υπερκυβισμός, πιστόνια, κύλινδροι, εκκεντροφόροι, κ.α.), ενώ επιβάλλουν τη χρήση των πλαισίων, και πιρουνιών παραγωγής.

Όλα τα παραπάνω έχουν στόχο την διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα, και όπως φαίνεται το συγκεκριμένο Πρωτάθλημα θα μπορούσε όντως να δώσει μια πολλά χρειαζούμενη ώθηση στο WSBK, το οποίο δεν διανύει και τις καλύτερες ημέρες του.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τους Τεχνικούς Κανονισμούς του WorldSSP 300.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 12:43

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon