.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 12 Μαϊος 2016 23:15

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro έρχεται στην Ελλάδα

 

Για 3 ημέρες τα Γρεβενά φιλοξενούν τους καλύτερους αναβάτες του κόσμου

 

Μετά το Μαρόκο και την Πορτογαλία είναι η σειρά της Ελλάδας να φιλοξενήσει το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro!

Το τριήμερο 20-22 Μαΐου περισσότεροι από εξήντα κορυφαίοι αναβάτες αναμένεται να προσφέρουν μοναδικό θέαμα μέσα και γύρω από την πόλη των Γρεβενών.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τη Super ειδική της Παρασκευής (18:00) που θα βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στην πόλη. Tο Σάββατο και την Κυριακή θα συνεχιστεί με τρεις ειδικές σε απόσταση μικρότερη των πέντε χιλιομέτρων από την πόλη, συνθέτοντας έναν αγώνα προσβάσιμο και εύκολο στην παρακολούθησή του. Φυσικά οι λάτρεις του βουνού θα μπορούν να απολαύσουν περάσματα της απλής διαδρομής σε ειδυλλιακά τοπία όπως ο Βενέτικος ποταμός και ιστορικά γεφύρια της περιοχής.

Αγωνιστικά, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μάχη για την επικράτηση στη Γενική κατάταξη (ανεξαρτήτως δηλαδή κατηγορίας) η οποία φέτος ξαναέγινε επίσημη και ονομάστηκε EnduroGP. Ήδη στους δύο προηγούμενους αγώνες (τέσσερις αγωνιστικές ημέρες) είχαμε τρεις διαφορετικούς νικητές, με τον Αυστραλό Matthew Phillips (Sherco) να προηγείται στη σχετική βαθμολογία και να ακολουθείται με μικρή διαφορά από τους Mathias Bellino (Husqvarna) και Steve Holcombe (Beta) που ισοβαθμούν μεταξύ τους.

Από ελληνικής πλευράς το ενδιαφέρον αναμένεται να κλέψουν ο Γιάννης Τρίγκας (Beta) και ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda) ενώ αισθητή θα είναι η απουσία του Δημήτρη Βαγγελάκου που αναρρώνει από πρόσφατο τραυματισμό. Μαζί με τον αγώνα του Παγκοσμίου θα πραγματοποιηθεί παράλληλα, στην ίδια διαδρομή και αγώνας για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα με σημαντικά χαμηλότερο κόστος κάτι που αναμένεται να αυξήσει τις συμμετοχές και φυσικά το θέαμα και τον ανταγωνισμό και που αναμένεται να συγκεντρώσει αρκετές ελληνικές συμμετοχές.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος / Δημοσθένης Παπαδόπουλος

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Μαϊος 2016 19:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon