.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 09 Μαϊος 2016 19:12

Michelin - MotoGP - Ο αγώνας της Γαλλίας

 

Ο πρώτος "εντός έδρας" αγώνας

 

 

Ο πρώτος αγώνας "εντός έδρας" της Michelin από την επιστροφή της στα MotoGP, ολοκληρώθηκε με την εντυπωσιακή νίκη του Jorge Lorenzo της Yamaha στο ιστορικό circuit της Γαλλίας.

Ο Lorenzo, μετά την κατάκτηση της pole position, όπου πραγματοποίησε νέο απόλυτο ρεκόρ γύρου για μοτοσυκλέτες στο Le Mans- ξεκίνησε τον αγώνα δυνατά, μπήκε επικεφαλής από την πρώτη στροφή και συνέχισε το γρήγορο ρυθμό από τον πρώτο έως τον τελευταίο γύρο. Τελικά τερμάτισε με διαφορά μεγαλύτερη των 10 δευτερολέπτων από τον επόμενο αντίπαλο του.

Όλοι οι πιλότοι - με εξαίρεση τον Yonny Hernandez - επέλεξαν το νέο, πίσω ελαστικό με πιο μαλακό σκελετό και πιο μαλακή γόμα, που σχεδιάστηκε ειδικά για τη πίστα του Le Mans, όπως το ζήτησαν οι οδηγοί μετά τον αγώνα στην Jerez - πριν 15 μέρες - για περισσότερη πρόσφυση πίσω.

• Jorge Lorenzo – Movistar Yamaha MotoGP:
“Η μοτοσυκλέτα ήταν εξαιρετική, το ίδιο και τα ελαστικά. Νομίζω ότι η Michelin έκανε εξαιρετική δουλειά βελτιώνοντας το ελαστικό από την Jerez. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά της Michelin, καθώς εργάστηκαν πολύ σκληρά και ανταποκρίθηκαν γρήγορα. Χρειάζεται να συνεχίσουν να εργάζονται έτσι φέρνοντάς μας τα καλύτερα πίσω ελαστικά και έτσι θα έχουμε μια μακρόχρονη συνεργασία."

Επόμενος αγώνας για τη Michelin και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP 21- 22 Μαϊου στο Mugello στην Τοσκάνη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Μαϊος 2016 19:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon