.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 09:30

Αδελφοί Καρακώστα: Το Europen Junior Cup ξεκίνησε με σεμινάριο

 

Στην πίστα του Calafat, με τη συνέχεια να δίνεται στο Aragon

 

Η αγωνιστική χρονιά 2016 ξεκίνησε για τον Νίκο και τον Δημήτρη Καρακώστα με το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο του European Junior Cup.

Τα δύο αδέρφια ήταν πολύ χαρούμενα που για δεύτερη φορά έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν μαζί με τα Superbike στους Ευρωπαϊκούς γύρους τους, και περίμεναν με ανυπομονησία να ξεκινήσουν.

adelfoi karakosta 1

Την Δευτέρα το πρωί οι 30 μόνιμοι αναβάτες συγκεντρώθηκαν στην πίστα του Calafat στη Καταλονία της Ισπανίας. Με πάρα πολλούς αγωνιζόμενους από την περσινή χρονιά υπήρχε ένα χαρούμενο και φιλικό κλίμα που έκανε όλους να αισθάνονται άνετα. Η διοργάνωση όπως και πέρυσι άψογη βοηθούσε σε ότι χρειαζόταν ο καθένας και φρόντιζε να ακολουθηθεί το πρόγραμμα.

Αφού τελείωσαν τα διαδικαστικά ο Kyle Smith, αγωνιζόμενος του WSBK και ο Jeremy McWilliams παλιός αγωνιζόμενος του MotoGP περπάτησαν με τα παιδιά την πίστα δίνοντάς τους συμβουλές και απαντώντας σε ότι ερώτηση είχαν.

adelfoi karakosta 6

Ακολούθησε ενημέρωση αναβατών και μηχανικών για μικρές αλλαγές που έγιναν στην μοτοσυκλέτα Honda CBR 650F. Τόνισαν οτι καμία τεχνική βελτίωση δεν επιτρέπετε να γίνει γιατί ο σκοπός είναι να αγωνίζονται όλοι με ίδια μοτοσυκλέτα.

Αμέσως μετά έγινε η κλήρωση των μοτοσυκλετών και τις παρέλαβαν οι μηχανικοί για να τις προετοιμάσουν για τις δοκιμές. Ο Γιώργος Καρακώστας έχοντας ευθύνη για δύο μοτοσυκλέτες κατάφερε στον προβλεπόμενο χρόνο να μιλήσει με τον Δημήτρη και τον Νίκο και να τις ρυθμίσει σύμφωνα με τη προτίμησή τους.

adelfoi karakosta 2

Οι αναβάτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και μπήκαν στην πίστα για τους πρώτους γύρους ακολουθώντας τον Kyle Smith και τον Jeremy McWilliams. Η συμβουλή της διοργάνωσης ήταν να στρώσουν οι αναβάτες τους κινητήρες σωστά γιατί οι μοτοσυκλέτες ήταν καινούριες.

Έτσι το πρώτο 20λεπτο ήταν αναγνωριστικό και μέχρι 7000 στροφές, το δεύτερο μέχρι 9000 στροφές και το τελευταίο της ημέρας επιλογή των αναβατών. 

adelfoi karakosta 8

Ο Νίκος και ο Δημήτρης γνωρίζοντας την πίστα από πέρυσι αλλά και την μοτοσυκλέτα κατάφεραν γρήγορα να βρουν ρυθμό και να ευχαριστηθούν την προπόνηση. Κάθε φορά που έβγαιναν από την πίστα συζητούσαν με τον Γιώργο την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας αλλά και την οδήγηση τους. Αντάλλασσαν γνώμες μεταξύ τους αλλά και με άλλους συναθλητές τους. Η ημέρα τελείωσε ικανοποιητικά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τον Δημήτρη και τον Νίκο και αφού έγινε η τελευταία ενημέρωση έφυγαν όλοι για ξεκούραση.

adelfoi karakosta 3

Την Τρίτη το πρωί με ηλιόλουστο καιρό και αρκετή ζέστη πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος της εκπαίδευσης. Ξεκίνησε με ενημέρωση από τον Gregorio Lavilla, Dorna SBK Sporting Director, και ακολούθησαν δύο 20λεπτα προπόνησης. Ο Νίκος και ο Δημήτρης κινήθηκαν σε πιο γρήγορους και πιεστικούς ρυθμούς δείχνοντας εμπιστοσύνη στη μοτοσυκλέτα αλλά και στον εαυτό τους. Ο Γιώργος ήταν πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή τους, αν και παρουσιάστηκε ένα μικρό πρόβλημα στη μοτοσυκλέτα του Δημήτρη που το έλυσε γρήγορα. 

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση και η επίσημη φωτογράφιση όλων των αναβατών. Το session που ακολούθησε ήταν 2 δοκιμαστικές εκκινήσεις ανα 5 αναβάτες, και μετά το τελευταίο 20λεπτο προπόνησης. Ήταν ένα επιτυχημένο διήμερο, ευτυχώς χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με μόνο μια μικρή ανώδυνη πτώση ενός αναβάτη.

adelfoi karakosta 3 1

Η διοργάνωση ευχαρίστησε τους αναβάτες και τους μηχανικούς για την άψογη συμπεριφορά τους, επισήμανε οτι το φετινό επίπεδο είναι πολύ υψηλό και για αυτό κύλησαν όλα σωστά στην εκπαίδευση. Προβλέπεται μια δυναμική αγωνιστική χρονιά και ο Δημήτρης και ο Νίκος νιώθουν περήφανοι που είναι η Ελληνική συμμετοχή! Λίγη ξεκούραση σήμερα και αύριο (σ.σ. σήμερα) περπατάμε την Aragon!

Μπορείτε να βλέπετε καθημερινές ενημερώσεις και φωτογραφίες στις σελίδες των παιδιών αλλά και της διοργάνωσης

Δημήτρης Καρακώστας: https://www.facebook.com/Dimitris-Karakostas-299747140236001/?fref=ts

Νίκος Καρακώστας: https://www.facebook.com/Nikos-Karakostas-714920658623303/?fref=ts

European Junior Cup: https://www.facebook.com/EuropeanJuniorCup/

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 22:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon