.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 12:04

Πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ στα αφεντικά του MotoGP

 

Για εικονική πώληση μετοχών το 2003, με σκοπό την αποφυγή φόρων

 

H Dorna, ο CEO Carmelo Ezpeleta και ο CFO Enrique Aldama, τιμωρήθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας με πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ, για μεταβίβαση μετοχών σε εταιρεία των ιδίων, ώστε να γλυτώσουν φόρους.

Η κατηγορία αναφέρει πως η Dorna, και οι Ezpeleta και Aldama προχώρησαν σε μεταβίβαση μετοχών το 2003 σε άλλη εταιρεία, ώστε να αποφύγουν να πληρώσουν υψηλούς φόρους. Όμως η εταιρεία που πουλήθηκαν οι μετοχές ήταν ιδιοκτησία των ίδιων των Ezpeleta και Aldama -μεταξύ άλλων!

Η Dorna αντέτεινε πως η κίνηση ήταν καθ’ όλα νόμιμη, μια συνηθισμένη επιχειρηματική πρακτική, όμως το δικαστήριο απέρριψε το επιχείρημα αυτό.

Το Ανώτατο Δικαστήριο μείωσε τα αρχικά πρόστιμα που είχε επιβάλλει στη Dorna ένα κατώτερο δικαστήριο, με την αιτιολογία πως αφού οι υπεύθυνοι της Dorna δεν είχαν προσπαθήσει να κρύψουν την κίνηση τους, η παράβαση ήταν λιγότερο σοβαρή.

Μιλάμε για αρχικό πρόστιμο 17.2 εκατομμυρίων ευρώ για τη Dorna (το οποίο μειώθηκε, αν και δεν ξέρουμε πόσο), και τελικά πρόστιμα 3.9 εκατομμυρίων ευρώ για τον Ezpeleta και 2,7 εκατομμυρίων ευρώ για τον Aldama.

Παρόλα αυτά η Dorna ανακοίνωσε πως σκοπεύει να συνεχίσει να μάχεται κατά της απόφασης του δικαστηρίου, αν και δεν ξεκαθάρισε με ποιο τρόπο -καθώς μάλλον ακόμα τον ψάχνει.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 20:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η Team Suzuki Ecstar έτοιμη για το MotoGP 2016 - Video Aprilia RS-GP 2016 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon