.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 10:25

Ducati: παρουσίαση ομάδας MotoGP 2016

 

Δείτε τα εντυπωσιακά φτερά της GP16

 

Η παρουσίαση της ομάδας MotoGP της Ducati έγινε στο Borgo Panigale, όπου και αποκαλύφθηκε η νέα εμφάνιση της εντυπωσιακής... φτερωτής μοτοσυκλέτας για το 2016.

17 TIN3536 TIN3266

Τα φτεράκια (winglets) της GP15, που στόχο έχουν να εμποδίζουν τις σούζες στις επιταχύνσεις, παρέμειναν 4 (είχαν αυγατίσει τον Οκτώβριο του 2015 στο ιαπωνικό GP), ενώ βάφτηκαν στα χρώματα της μοτοσυκλέτας, στην GP16! Είναι το πρώτο πράγμα που χτυπάει στο μάτι, καθώς καμία άλλη αγωνιστική μοτοσυκλέτα στον κόσμο δεν διαθέτει αναλόγου μεγέθους αεροδυναμικά βοηθήματα. Μάλιστα εξελίσσεται και συζήτηση για τυχόν απαγόρευση τους, καθώς ίσως μπορούσαν να αποδειχθούν επικίνδυνα για άλλους αναβάτες σε κάποια σύγκρουση.

Ένα ακόμη γεγονός που έκανε εντύπωση, ιδίως στους ducatisti, ήταν πως η νέα εμφάνιση των μοτοσυκλετών έχει πολύ... λευκό, μαζί με το κόκκινο.

Η παρουσίαση μεταδόθηκε σε live streaming στο ίντερνετ (μπορείτε να την παρακολουθήσετε ολόκληρη στο παραπάνω βίντεο) με τη συνδρομή του χορηγού ΤΙΜ, ενώ στο αμφιθέατρο της Ducati στο Borgo Panigale παρευρέθηκαν φυσικά και οι 2 εργοστασιακοί πιλότοι, ο Andrea Iannone και ο Andrea Dovizioso, αλλά και όλοι οι άνθρωποι της ομάδας μαζί με τα κορυφαία στελέχη της Ducati.

12 TIN3423 2

Claudio Domenical (CEO της Ducati): “Το 2016 θα είναι η 14η χρονιά μας στο MotoGP, και η Ducati είναι σίγουρα μια διαφορετική εταιρεία από όταν κάναμε το ντεμπούτο μας το 2003.” Συνέχισε, πλέκοντας το εγκώμιο τόσο της φίρμας όσο και της αγωνιστικής ομάδας, κάνοντας ειδική αναφορά και στον Casey Stoner, τον νέο δοκιμαστή της Ducati.

2 OK G109414

Luigi Dall’Igna (Γενικός Διευθυντής Ducati Corse): “Το 2016 έχουμε δυο σημαντικές αλλαγές, τα νέα ελαστικά της Michelin και το ενιαίο λογισμικό, και το σημαντικότερο είναι να προσαρμόσουμε τη μοτοσυκλέτα σε αυτούς τους παράγοντες. Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε μαζί με τους κορυφαίους σε όλους τους γύρους του πρωταθλήματος. Το 2015 ανεβήκαμε 8 φορές στο βάθρο, αλλά δεν είχαμε πάντα την ίδια ομοιογενή απόδοση. Αυτή τη χρονιά ο στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στις νίκες. Είναι ένας εξαιρετικά φιλόδοξος στόχος, αλλά είμαστε συνηθισμένοι να αποδεχόμαστε τις πιο δύσκολες προκλήσεις.”

41 TIN4085 2 2

Andrea Dovizioso: “Αυτή θα είναι η τέταρτη χρονιά μου στη Ducati και πιστεύω πως έχουμε ότι χρειάζεται για να στοχεύσουμε ψηλά.”

55 TIN4284

Andrea Iannone: “Το 2016 θα είναι η δεύτερη χρονιά μου στην εργοστασιακή Ducati. Θα αρχίσω τη σεζόν με στόχο να βελτιώσω τα καλά αποτελέσματα του 2015. Οι πρώτες εντυπώσεις από τη νέα μοτοσυκλέτα είναι θετικές, και πιστεύω πως θα είναι πολύ ανταγωνιστική”.

Σε λίγες μέρες η ομάδα της Ducati αναχωρεί για το Κατάρ, όπου και θα λάβει μέρος στο τρίτο και τελευταίο pre-season τεστ, πριν την έναρξη των αγώνων για το 2016. 

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 15:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon