.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 14:24

Η Peugeot το 2016 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3

 

Μέσω της Mahindra, που έχει αγοράσει το 51% της εταιρείας

 

 

Στα χνάρια της ΚΤΜ (που έχει την ομάδα Moto3 Husqvarna) βαδίζει η ινδική Mahindra, καθώς το 2016 θα κατεβάσει και μια νέα ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3, με το όνομα της Peugeot και αναβάτες τους Alexis Masbou και John McPhee.

Την ομάδα με τις δυο μοτοσυκλέτες της Peugeot, που όπως μας θυμίζει η Mahindra πρόκειται για την μεγαλύτερη σε ηλικία μάρκα μοτοσυκλέτας στον κόσμο, θα διευθύνει η Saxoprint Racing Team Germany.

Η Mahindra δείχνει να έχει προετοιμάσει καλά την κίνηση αυτή, καθώς το 2015 έλαβε μέρος στο ιταλικό πρωτάθλημα CIV Moto3, όπου με τον 16χρονο αναβάτη Marco Bezzecchi καβάλα σε μια μοτοσυκλέτα με το όνομα Mahindra-Peugeot MGP3O, κέρδισε τόσο τον τίτλο αναβατών όσο και κατασκευαστών.

Τώρα η Mahindra σκοπεύει να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο το ιστορικό όνομα της Peugeot, και τις νίκες που είχε πετύχει η τελευταία σε διάσημους αγώνες όπως το Bol d'Or, φέρνοντας ξανά την μπράντα στο παγκόσμιο αγωνιστικό προσκήνιο.

Η ινδική εταιρεία έχει κάνει μεγάλη επένδυση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3, αν και μέχρι σήμερα δεν έχει να επιδείξει κάποιον τίτλο. Φανταστείτε πως το 2015 ΟΚΤΩ μοτοσυκλέτες της εταιρείας έδρεψαν βαθμούς στο Παγκόσμιο Moto3 με τον Francesco Bagnaia να τερματίζει τελικά 14ος στη σεζόν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mahindra Racing Mufaddal Choonia δήλωσε πως “με την προσθήκη της ομάδας της Peugeot θα έχουμε έναν αριθμό από τεχνολογικά κέρδη για τη Mahindra, όσο και κέρδη για το όνομα της Peugeot. Πιστεύω πως με την εκτενή δουλειά που κάνουμε πάνω στην MGP3O, στο νέο τεχνολογικό μας κέντρο στην Ιταλία, θα έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία στις πίστες, τόσο για τη Mahindra Racing, όσο και για την Peugeot.”

Η Peugeot MGP3O θα είναι ίδια με τις μοτοσυκλέτες της Mahindra Racing, αν και η ομάδα θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα ως διαφορετικός κατασκευαστής -Peugeot.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 14:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon