.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 08:36

50η νίκη Pedrosa για τη Honda στο Motegi

 

 

Απλησίαστος στην Ιαπωνία ο Dani

 

 

Ο Dani Pedrosa (Repsol Honda Team RC213V) πέτυχε την 50η νίκη της Honda στην ιδιόκτητη πίστα της εταιρείας που χρησιμοποιείται στο Ιαπωνικό GP ξεκινώντας από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης. Ο διεκδικητής του τίτλου του πρωταθλήματος Marc Marquez (Repsol Honda Team RC213V) τερμάτισε στην τέταρτη θέση εξαιτίας ατυχήματος που ταλαιπωρούσε το αριστερό του χέρι την προηγούμενη εβδομάδα.

Για τη Honda η νίκη του τριαντάχρονου Pedrosa, συνεχίζει την παράδοση της εταιρείας στο Ιαπωνικό GP από το 2002 με νίκες στην κατηγορία των 125cc, 250cc και σε διάφορες κλάσεις του MotoGP. Η σημερινή ήταν η 5η νίκη για τον Pedrosa στο Motegi στις κατηγορίες των 125, 250 και MotoGP.
 
Στον ιαπωνικό αγώνα η Honda κατέκτησε την κατηγορία Moto3 (που έχει αντικαταστήσει τα 125cc από το 2012) πετυχαίνοντας το 15ο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η Honda κέρδισε την πρώτη της νίκη στην κατηγορία των 125cc το 1961,ταυτόχρονα με το ξεκίνημα των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της εταιρείας.
 
Η βροχή που έπεσε πριν από τον αγώνα υποχρέωσε όλους τους αναβάτες να ξεκινήσουν με βρόχινα ελαστικά, ενώ η πίστα είχε στεγνώσει σε αρκετές στροφές εξαιτίας των δύο προηγούμενων αγώνων στις κατηγορίες Moto3 and Moto2. Στους πρώτους γύρους ο Jorge Lorenzo που είχε πετύχει pole position και ο Valentino Rossi βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις αλλά άρχισαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με το πέρασμα του χρόνου όσο η πίστα γινόταν πιο στεγνή. Από την άλλη πλευρά ο Pedrosa ξεκίνησε να βελτιώνει την απόδοση του γύρο με το γύρο, εκμεταλλευόμενος την κατάσταση των ελαστικών του για να βρεθεί εμπρός από τον Rossi και το Lorenzo, κερδίζοντας τελικά την πρώτη θέση.

Ο Pedrosa βρίσκεται τώρα στην Πέμπτη θέση του πρωταθλήματος παρόλο που έχασε τους τρεις από τους τέσσερεις αγώνες του πρωταθλήματος εξαιτίας χειρουργικής επέμβασης στο χέρι του για το φαινόμενο arm-pump που τον ταλαιπωρούσε.
 
Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος είναι το MotoGP στην Αυστραλία στο Phillip Island την ερχόμενη Κυριακή. Ακολουθεί το Μαλαισιανό GP στις 25 Οκτωβρίου ενώ το πρωτάθλημα κλείνει με τον Ισπανικό αγώνα στη Βαλένθια στις 8 Νοεμβρίου.

Δηλώσεις

Μετά το τέλος του αγώνα οι αναβάτες δήλωσαν:
 
Dani Pedrosa, Repsol Honda Team: 1ος
“Είμαι πολύ χαρούμενος με τη σημερινή μου νίκη. Ήταν ένας ευχάριστος και ταυτόχρονα δύσκολος αγώνας καθώς στην αρχή έχασα πολύτιμο χρόνο, αλλά η στρατηγική μας ήταν πολύ πετυχημένη στη συνέχεια με αποτέλεσμα να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που κατάφερα να κερδίσω την 50η νίκη για τη Honda στην πίστα της. Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στον Alex De Angelis (σ.σ. έπεσε άσχημα στο Motegi, με αποτέλεσμα οι γιατροί να τον τοποθετήσουν σε τεχνητό κώμα για την καλύτερη ανάρρωση του). 
 
Marc Marquez, Repsol Honda Team: 4ος
“Ήταν μία δύσκολη Κυριακήt καθώς δεν μπορέσαμε να βρούμε τις σωστές ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας μου με αποτέλεσμα να μην είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Κάναμε κάποιες μικρές βελτιώσεις αλλά και πάλι δεν πετύχαμε το τέλειο setup με αποτέλεσμα να τερματίσω στην τέταρτη θέση. Στόχος μου τώρα είναι μία πολύ καλή εμφάνιση στον επόμενο αγώνα στο Phillip Island, το οποίο διεξάγεται σε μία πίστα που μου ταιριάζει περισσότερο. 

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 10:03

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon