.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 10:43

Παγκόσμιος πρωταθλητής Moto2 2015, o Johann Zarco

 

Πήρε τον τίτλο... στα δοκιμαστικά του Motegi!

 

 

Μετά την απόσυρση λόγω τραυματισμού του Tito Rabat (του μόνου αναβάτη που απειλούσε τον Zarco) την Παρασκευή πριν τον αγώνα του Motegi, ο Johann Zarco στέφθηκε πρωταθλητής Moto2 2015.

Κι αν νομίζατε πως η ανακήρυξη του Zarco σε πρωταθλητή πριν τον αγώνα θα έβαζε τον Γάλλο αναβάτη σε τροχιά... χαλάρωσης, χάσατε! Σε δύσκολες, βρόχινες συνθήκες, ο πρωταθλητής πλέον Zarco έδωσε μαθήματα οδήγησης, για να δει πρώτος την καρό σημαία, 4.505 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο Jonas Folger. Έδειξε έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη στόφα του πρωταθλητή που διαθέτει, και γιόρτασε την κατάκτηση του τίτλου με μία ακόμη νίκη.

Ο αγώνας είχε μειωμένη διάρκεια 15 γύρων, μετά από μια 2ωρη καθυστέρηση στα πρωινά Warm Up δοκιμαστικά, λόγω της κατάστασης της πίστας από τη βροχή. Ο Zarco ξεκίνησε από την pole position, αλλά στην αρχή του αγώνα βρέθηκε πίσω από τον Folger, αφού ο Γερμανός πήρε την πρωτοπορία στην πρώτη στροφή του αγώνα. Ο Γάλλος έκανε την κίνηση του στον 7ο γύρο, και μετά βάλθηκε να χτίσει διαφορά, παίρνοντας με άνεση την 8η νίκη της καριέρας του σε αγώνα GP.

Για την ιστορία, ο Folger τερμάτισε δεύτερος, με τον Sandro Cortese να συμπληρώνει το βάθρο -το πρώτο του στη σεζόν του 2015. Ο αγώνας αποδείχθηκε δύσκολος για όλους, με πτώσεις για τους Luis Salom, Thitipong Warokorn, Thomas Luthi, Xavier Simeon, Xavi Vierge, Axel Pons και Joshua Hook.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 10:43

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon