.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 09:43

European Junior Cup - Ξεκίνησαν οι αδελφοί Καρακώστα!

 

Οι πρώτες δοκιμές

 


Οι αδελφοί Νίκος και Δημήτρης Καρακώστας βρίσκονται ήδη στην Ισπανία προκειμένου να συμμετάσχουν στο European Junior Cup. Ακολουθεί το δελτίο τύπου όπως εστάλει:

Δελτίο τύπου

"Φτάσαμε στο Calafat χθες και σήμερα ήταν η πρώτη μέρα εκπαίδευσης.
Όταν φτάσαμε στη πίστα είχαν μία μοτοσυκλέτα μόνο για να δούμε. Ο καιρός ήταν μουντός και έκανε κρύο αλλά στη διάρκεια της ημέρας έγινε ηλιόλουστος.
Μας έκαναν μια μικρή ενημέρωση και μαζί με τον Kyle Smith από τα SBK και τον Gregorio Lavilla οι αναβάτες και οι μηχανικοί περπάτησαν την πίστα ακούγοντας τους δύο οδηγούς. Σημαντικό ήταν ότι είπαν σε όλους τους αναβάτες πως δεν είναι track day αλλά fun day. Πρέπει να γνωρίσουν τη μοτοσυκλέτα, να γνωριστούν μεταξύ τους, να σετάρουν την μοτοσυκλέτα όπως πρέπει, αλλά και όπου τους βολεύει.
Ακολουθήθηκε το πρόγραμμα στην ώρα τους και τους είπαν ότι πρέπει πάντα να είναι στην ώρα τους για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.
Μετά με κλήρωση ανατέθηκαν οι μοτοσυκλέτες. Ο Νίκος πήρε την μοτοσυκλέτα με τον αριθμό 10 και ο Δημήτρης τη μοτοσυκλέτα με τον αριθμό 7.
Στα box είναι τρεις μοτοσυκλέτες μαζί και ευτυχώς τα δύο αδέρφια έχουν διπλανά box. Ξεκίνησαν με τρία ελεύθερα 20λεπτα δοκιμαστικά. Οι μοτοσυκλέτες Honda CBF 650F είναι καινούριες και για αυτό χρειαζόταν στρώσιμο. Στο πρώτο εικοσάλεπτο τους είπαν να πηγαίνουν μέχρι 6.000 στροφές. Στο δεύτερο μέχρι 8.000 στροφές. Έγινε δεύτερη ενημέρωση οδηγών και στο τρίτο το πήγαιναν όσο ήθελαν.

Και ο Νίκος και ο Δημήτρης προσαρμόστηκαν εύκολα στη καινούρια μοτοσυκλέτα και έκαναν σταθερή οδήγηση. Είναι και οι δύο ικανοποιημένοι από την απόδοση τους.
Ο πατέρας τους Γιώργος που ρύθμιζε τις μοτοσυκλέτες και έβλεπε την απόδοση τους στην πίστα χάρηκε με την προσαρμογή τους και την οδήγηση τους. Όλη η ομάδα του European Junior Cup είναι πλήρως καταρτισμένη αλλά το πιο σημαντικό δίπλα σε όλους τους αναβάτες για ότι χρειαστούν.
Στο τέλος της ημέρας έγινε η τελευταία ενημέρωση και αποχαιρέτησαν τα παιδιά μέχρι αύριο."

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 10:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon