Τρίτη, 23 Ιουνίου 2026 10:33

Marc Marquez – Στην Ducati Lenovo μέχρι το 2028! Έπεσαν οι υπογραφές

Ο de facto εν ενεργεία θρύλος του MotoGP συνεχίζει στους «κόκκινους» για δύο ακόμη σεζόν, υπογράφοντας μέχρι το 2028 και στοχεύοντας σε τουλάχιστον 16 σεζόν στην μεγάλη κατηγορία.

Επιβεβαιώνοντας όλες τις σχετικές φήμες και διαψεύδοντας τα σενάρια περί αποχώρησης από την ενεργό δράση, ο Marc Marquez, μαζί με την Ducati Lenovo, ανακοίνωσαν την συνέχεια της συνεργασίας τους στο MotoGP. Με το νέο συμβόλαιο, ο Marquez θα αγωνίζεται με τους «κόκκινους» μέχρι και το τέλος του 2028 – αν φυσικά το συμβόλαιο ολοκληρωθεί κατά τα προβλεπόμενα. Αυτό θα σημάνει, ότι ο Marquez θα έχει συμμετάσχει σε 16 σεζόν στην μεγάλη κατηγορία, από τις οποίες έχει ήδη στεφθεί πρωταθλητής στις 7.

Ο Marquez, που κυνηγά να σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ του Valentino Rossi και των 9 τίτλων του συνολικά, θα έχει μπροστά του και άλλες 3 ευκαιρίες να το κάνει (μαζί με την φετινή σεζόν), και, αν το πετύχει, θα γίνει ο 3ος κατά σειρά αναβάτης με τους περισσότερους Grand Prix τίτλους, πίσω μόνο από τους Giacomo Agostini και Angel Nieto.

Ο Marc Marquez δήλωσε για την επισφράγιση της συμφωνίας: «Είμαι κόκκινος! Είμαι πραγματικά χαρούμενος με αυτή την νέα μου συμφωνία με την ομάδα, και που συνεχίζω να είμαι μέλος αυτής της οικογένειας. Πείστηκα, ότι αυτό είναι το πιο ανταγωνιστικό project. Πίστεψαν σε μένα και κτίσαμε μία σχέση βασισμένη στην εμπιστοσύνη και την σκληρή δουλειά. Με αυτή την ανανέωση, για άλλη μία φορά μου επιβεβαίωσαν αυτή την αφοσίωση τους, σεβάστηκαν τους χρόνους μου και μου έδωσαν την ηρεμία πνεύματος που χρειάστηκα για να πάρω την σωστή απόφαση. (...) Όσο είμαι εδώ, θα δώσω τα πάντα για να βάψω το μέλλον μου κόκκινο.»

O Gigi Dall’ Igna, επικεφαλής της Ducati Corse, δήλωσε: «Εμπιστοσύνη, η σχέση μεταξή της Ducati και του Marc Marquez ξεκινά εδώ. Αυτός μας αναζήτησε πρώτος, μας επέλεξε και σήμερα είμαι χαρούμενος που λέω ότι σχεδιάζουμε ένα μέλλον μαζί – πιο πολύ κόκκινο παρά τριανταφυλλένιο. Ο Marc έβαζε πάντα το πάθος του, το κίνητρο του και το πραγματικά ανταγωνιστικό του πνεύμα πάνω από όλα. Εμπιστεύτηκε την ομάδα, μας γέμισε με περηφάνια και μας έδωσε κίνητρο να δώσουμε τα πάντα για να τον υποστηρίξουμε. Σαν μηχανικός, με έχει εντυπωσιάσει η συνεργασία μου με τον Marc. (…) Οι φιλοδοξίες μας παραμένουν απαράλλαχτες και είμαι χαρούμενος που μπορώ να ζήσω, προσωπικά και αθλητικά, αυτό το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Ducati μαζί με τον Marc».

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Ιουνίου 2026 10:57
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon