.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2025 15:10

MotoGP - Επίσημα ο Bulega στη θέση του Marquez με αυξημένο ρόλο

Η είδηση που μεταδώσαμε νωρίτερα σήμερα για τον Nicolò Bulega μόλις επισημοποιήθηκε και μάλιστα έχει και συνέχεια.

Μετά τη δοκιμή του Nicolò Bulega με τη Ducati Lenovo Team στη Jerez ήρθε η επίσημη επιβεβαίωση πως ο Ιταλός πρωταγωνιστής της Ducati στο WorldSBK θα αντικαταστήσει τον Marc Márquez για τους δύο τελευταίους αγώνες που απομένουν στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος MotoGP για το 2025.

Το ντεμπούτο του θα έρθει στο Πορτογαλικό GP στο Portimao (7-9/11) όπου ο Bulega θα έχει κι ένα ορόσημο να γιορτάσει, καθώς θα συμπληρώσει 100 αγώνες Grand Prix - στο βιογραφικό του μετρά ακόμη 50 αγώνες στη Moto3 και 49 στη Moto2.

Ο Luigi Dall’Igna ωστόσο έδωσε και μιαν ακόμη είδηση για τον Bulega, καθώς ανακοίνωσε πως ο δευτεραθλητής του WorldSBK 2025 αναλαμβάνει ταυτόχρονα ρόλο αναβάτη δοκιμών της Ducati Corse δίπλα στον Michele Pirro.

Αυτή είναι μια σοβαρή ένδειξη πως ο Bulega έγραψε δυνατούς χρόνους στη δοκιμή της Jerez με τη Desmosedici GP25, ικανούς να του δώσουν τόσο τις δύο wildcards, όσο και τον ρόλο του αναβάτη δοκιμών. Εδώ παίζει σημαντικότατο ρόλο επίσης η γνώση του στα λάστιχα της Pirelli από το WorldSBK, καθώς η ιταλική εταιρεία θα διαδεχτεί τη Michelin στη νέα εποχή 850 cc του MotoGP.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Bulega είναι ένα παιδί της Ducati πια, εστεμμένος πρωταθλητής WorldSSP με την Panigale V2, κορυφαίος της αναβάτης της ιταλικής εταιρείας τα τελευταία δύο χρόνια στο WorldSBK και πιθανότατα πρώτο φαβορί για τον τίτλο του 2026. Εφόσον τον κατακτήσει κι αυτόν, ο δρόμος για το MotoGP 2027 θα είναι ορθάνοικτος γι' αυτόν, η δε μελλοντική δουλειά του στην εξέλιξη της επόμενης Desmosedici GP με τα λάστιχα της Pirelli θα τον έχει κάνει ιδανικό υποψήφιο για μια εργοστασιακή σέλα.

2025 00i Test Jerez 00060 UC873314 High

Nicolò Bulega (Ducati Lenovo Team #11)

"Είμαι ευτυχισμένος που κλείνει η σεζόν μου έτσι, με μια έκπληξη της τελευταίας στιγμής.
Το να κάνω το ντεμπούτο μου στο MotoGP είναι ένα παιδικό όνειρο, για κάθε παιδί που ονειρεύεται να γίνει αναβάτης αγώνων. Επιπλέον, το να καβαλήσω την παγκόσμια πρωταθλήτρια στους δύο τελευταίους αγώνες του 2025 κάνει τα πάντα πιο συναρπαστικά. Θα είναι ένα μεγάλο ρίσκο και δεν έχω προσδοκίες. Θέλω να αντιμετωπίσω την εμπειρία αυτή ήρεμα, ειδικά από τη στιγμή που δεν είχα ξανακαβαλήσει τη Desmosedici GP πριν τη Jerez. Πάντως έχω δυνατό κίνητρο να τα πάω καλά και να τα δώσω όλα. Ευχαριστώ τη Ducati και τη Ducati Corse για την εμπιστοσύνη τους, επίσης τους Claudio, Gigi, Mauro, Davide, Stefano και Serafino που με έκαναν να νιώσω την απόλυτη υποστήριξή τους, καθώς και την Team Aruba.it Racing με την οποία κλείσαμε τη σεζόν ως πρωταγωνιστές."

Luigi Dall’Igna (Γενικός Διευθυντής Ducati Corse)

“Με χαρά βλέπω τον Nicolò να δουλεύει με τη Desmosedici GP. Ο Nicolò είναι μέλος της οικογένειας Ducati Corse από το 2022, όταν του ζητήσαμε να αγωνιστεί με τη Supersport μοτοσυκλέτα. Τον πιστέψαμε και μας ανταπέδωσε με δύο σεζόν ως απόλυτος πρωταγωνιστής με τη Superbike, φτάνοντας κοντά στον τίτλο και θέτοντας ένα σημείο αναφοράς ως αναβάτης. Επιπλέον, για την επόμενη χρονιά ανακοινώσαμε τη δέσμευσή του να δουλέψει δίπλα στον Michele Pirro στη εξέλιξη της Desmosedici GP με νέα ελαστικά και πιστεύω πως η ευκαιρία να τρέξει τα δύο τελευταία GP είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει τον νέο του ρόλο ως αναβάτης δοκιμών. Θα είναι σίγουρα απαιτητική δουλειά, αλλά ελπίζω πως θα απολαύσει την εμπειρία: για έναν νέο αναβάτη το ντεμπούτο στην κορυφαία κατηγορία είναι μεγάλη ικανοποίηση."

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2025 17:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon