.
Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 17:47

MotoGP: Ο Aleix Espargaro ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που κάλεσε σήμερα, Πέμπτη 23/5, στο Gran Premi Monster Energy de Catalunya, ο Aleix Espargaro ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τους αγώνες Grand Prix στο τέλος του 2024.

Ο αναβάτης της Aprilia Racing με τον αριθμό #41 έχει αγωνιστεί σε περισσότερα από 300 Grand Prix σε μια καριέρα που εκτείνεται σε σχεδόν δύο δεκαετίες, αφήνοντας πίσω του μια ισχυρή κληρονομιά που περιλαμβάνει την πρώτη νίκη της Aprilia στην κορυφαία κατηγορία MotoGP.

Aleix Espargaro SPA Aprilia Racing Aprilia MotoGP GP France 2024 (Circuit Le Mans ) 10-12.05.2024 
photo: Lukasz Swiderek
 www.photoPSP.com
 @photopsp_lukasz_swiderek


Ας ακούσουμε τι είπε ο ίδιος ο Aleix Espargaro πριν λίγη ώρα στη συνέντευξη Τύπου:

"Πρώτον, σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε, είναι καταπληκτικό να σας βλέπω όλους εδώ. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, στο τέλος αυτής της σεζόν θα αποσυρθώ από αναβάτης πλήρους απασχόλησης στο MotoGP. Ήταν ένα όμορφο ταξίδι, το απόλαυσα πολύ, σας ευχαριστώ όλους.

"Αυτό είναι ένα ιδιαίτερο μέρος, εδώ ξεκίνησα να καβαλώ και εδώ πέρυσι ένα όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, επομένως είναι το τέλειο μέρος για να ανακοινώσω ότι πλέον δε θα είμαι αναβάτης πλήρους απασχόλησης. Η πορεία μου ήταν αρκετά διαφορετική, όπως για όλους τους αναβάτες δεν ήταν εύκολη και κανείς δεν σου δίνει τίποτα δωρεάν, αλλά η δική μου ήταν πραγματικά πολύ περίεργη. Κανείς, ούτε καν μια ταινία του Χόλιγουντ, δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι στα 30 μου θα μπορούσα να κερδίζω αγώνες και ν' ανεβαίνω στο βάθρο με μια εταιρεία που δεν το είχε ξανακάνει πριν. Γι' αυτό είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος, ποτέ δεν είναι αρκετό αλλά είμαι πολύ περήφανος για το πόσο μακριά έχω φτάσει. Το παιδί που έκανε το ντεμπούτο του εδώ πριν από πολλά χρόνια θα ήταν πολύ ευτυχισμένο.

ESA AR Barcelona 2023

"Πάντα έκανα πολλά λάθη στη ζωή γιατί κάνω τα πάντα με την καρδιά και όχι με το μυαλό, αλλά έτσι είμαι. Το κεφάλι μου λέει ότι μπορώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι και να είμαι γρήγορος ανάμεσα στους καλύτερους αναβάτες της ιστορίας, νιώθω ανταγωνιστικός και σε καλή φυσική κατάσταση αλλά η καρδιά μου ζητά να σταματήσω. Να περνώ περισσότερο χρόνο στο σπίτι και να είμαι με τη γυναίκα και τα παιδιά μου, γι' αυτό αποφάσισα να κάνω στην άκρη και να απολαύσω τη ζωή μ' έναν πιο χαλαρό τρόπο.

"Περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο θέλω να ευχαριστήσω την Aprilia. Αυτά τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια ήταν ένα όνειρο με όλα όσα έχουμε πετύχει με τον Romano, τον Massimo και τον Paolo. Γράψαμε ιστορία και θα είμαι αιώνια ευγνώμων για όλα όσα μου έδωσαν και όλα όσα μπόρεσα εγώ να τους δώσω. Θέλω να ευχαριστήσω τον Carmelo και τον Carlos γιατί εδώ μεγάλωσα, αυτή ήταν η ζωή μου, το σχολείο μου, τα πάντα. Το ίδιο και για τα παιδιά μου.

ESA AR Barcelona 2023

"Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τον αδερφό μου που ήταν πάντα το σημείο αναφοράς μου. Και όλη την προσωπική μου ομάδα: τον Albert Valera, χωρίς τον οποίο η αθλητική μου ζωή δεν θα ήταν ποτέ έτσι και που είναι πλέον μέρος της ζωής μου, και τη σύζυγό μου Laura. Και ευχαριστώ όλους τους αναβάτες στο paddock. Προσπάθησα να κάνω τα πάντα όσο καλά μπορώ και είμαι πολύ χαρούμενος. Σας ευχαριστώ όλους.

"Υπάρχουν πολλοί αναβάτες στον κόσμο που έχουν κερδίσει περισσότερες φορές από μένα σε αυτόν τον χώρο, αλλά έδωσα ό,τι είχα και δούλεψα πολύ, πολύ σκληρά. Πολλές φορές ένιωσα ότι δεν είχα το ταλέντο άλλων αναβατών, αλλά δουλεύοντας σκληρά έφτασα σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Και, για μια φορά ακόμη, βλέποντας όλες αυτές τις αναμνήσεις των τελευταίων δύο ή τριών σεζόν με την Aprilia, είναι εκπληκτικό. Ονειρευόμουν, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που αποφάσισα να σταματήσω. Φτάνει, διασκέδασα ήδη τόσο πολύ και θέλω να αποσυρθώ με ένα καλό συναίσθημα. Δεν ήταν μια εύκολη αυτή η εβδομάδα, ένιωθα μερικές φορές ότι μεταπηδώ σ' έναν παράξενο χώρο, αλλά είμαι πραγματικά ευτυχισμένος."

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon