.
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 08:03

Pedro Acosta - Τι είπαν οι αναβάτες του MotoGP για το πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία

Ο Pedro Acosta έγραψε ιστορία την περασμένη Κυριακή, καθώς έγινε ο τρίτος νεότερος αναβάτης που ανεβαίνει στο βάθρο στα χρονικά του θεσμού.

Για την ακρίβεια, έγινε ο 3ος νεότερος αναβάτης που βρέθηκε στο βάθρο όντας σε ηλικία 19 ετών και 304 ημερών, μετά από τους Randy Mamola και Eduardo Salatino. Και μάλιστα με τη μοτοσυκλέτας της KTM στα χρώματα της GasGas, κάνοντας πολλούς εκεί έξω να αναρωτιούνται τι θα έκανε αν βρισκόταν στη σέλα κάποιας Ducati που θεωρείται ίσως η πιο καλή μοτοσυκλέτα του grid. Χαρακτηριστικό της αίσθησης που έχει προκαλέσει ο νεαρός Pedro, είναι οι δηλώσεις των υπολοίπων αναβατών που δε μπορούν παρά να αναγνωρίσουν το ταλέντο του.

pedroporti24β.jpg

Ας δούμε λοιπόν τι είπαν οι αντίπαλοι του:

Johann Zarco : Είναι καταπληκτικός, με τον τρόπο που οδηγεί τη μοτοσυκλέτα και σε αυτόν τον αγώνα φαίνεται ότι ξεπέρασε πολλούς αναβάτες και αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό. Από τότε που ήταν στη Moto3 κάνει απίστευτα πράγματα. Έχασε τον πρώτο τίτλο στο Moto2 γιατί είχε έναν μεγάλο τραυματισμό αλλά αμέσως μετά τη δεύτερη χρονιά πήρε τον τίτλο. Και φέτος θα πάρει πολλά βάθρα, έχει μόνο οκτώ αγώνες για να είναι ο νεότερος που θα κερδίσει έναν αγώνα και θα προσπαθήσει να το κάνει. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν, πολύ χαρούμενος για την Tech3, γιατί ξέρω καλά όλο αυτό το γαλλικό όμιλο και τους είπα στην αρχή της χρονιάς ότι θα το απολαύσουν και τους χαίρομαι.

Marc Marquez : Μπορείτε να δείτε πως ο Pedro οδηγεί με αυτό το ένστικτο. Χωρίς φόβο. Απλώς πιέζει τη μοτοσυκλέτα και δεν έχει σημασία τίποτα άλλο και σήμερα έκανε έναν απίστευτο αγώνα και οδηγούσε με πολύ καλό τρόπο. Λοιπόν, ναι, εντυπωσιακό, αλλά είπα ήδη πριν από το Qatar πως θα είναι ένα από τα ονόματα όχι μόνο στο μέλλον, αλλά και στο παρόν.

Fabio Quartararo : Ναι, είδαμε ξεκάθαρα από την αρχή ότι ήταν πολύ γρήγορος. Σήμερα ήταν το πρώτο του βάθρο, αλλά νομίζω ότι σύντομα θα είναι εκεί για την πρώτη του νίκη.

Brad Binder : Φοβερό. Ήξερα ότι ήταν απλώς θέμα χρόνου να τον δω στο βάθρο. Από την πρώτη του δοκιμή στη μοτοσυκλέτα, ήταν εξαιρετικά "καθαρός", φαινόταν σίγουρος. Οδηγεί τόσο καλά, είναι ξεχωριστός.

Jorge Martin : Το μέλλον. Αλλά δεν αποτελεί έκπληξη γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι έχει το ταλέντο. Και είναι εδώ σήμερα μαζί μας.

Augusto Fernandez : Συγχαρητήρια στον Pedro. Ξέραμε ότι θα προσαρμοστεί γρήγορα στην κατηγορία, αλλά όχι έτσι. Σπάει τις προσδοκίες, αλλά ναι, συγχαρητήρια σε αυτόν και στην ομάδα.

Joan Mir : Όλη η ομάδα γύρω του είναι σε πολύ καλό επίπεδο και ναι, κάνει πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν όλοι. Συγχαρητήρια σε αυτόν και ελπίζω στους επόμενους αγώνες και σύντομα να είμαι κοντά σε αυτά τα παιδιά.

Jack Miller : Αυτός είναι με λίγα λόγια. Είναι φανταστικός. Με πέρασε και θα έλεγα ψέματα αν δεν ταλαντευόμουν και δεν προσπαθούσα να μείνω εκεί μαζί του και με το Brad προφανώς στις ίδιες μοτοσυκλέτες, αλλά δεν τους έφτανα σήμερα. Όπως είπα, προσπαθούσα πραγματικά, άρχισα να έχω μερικές στιγμές και μετά είπα, "Θα καταλήξεις με το κεφάλι σου εδώ σε ένα λεπτό αν συνεχίσεις", αλλά όχι, οδήγησε φανταστικά, φαίνεται φανταστικός. Το στυλ του είναι άψογο αυτό είναι σίγουρο, έχει λίγο από όλα κάθε στιγμή, οπότε έχει και αυτοπεποίθηση που είναι σίγουρο και οδηγεί καλά. Είναι καλό να έχουμε αυτά τα δεδομένα, είναι καλό να έχουμε τη μοτοσυκλέτα μέσα μια θέση όπου ήταν στο βάθρο κάθε εβδομάδα, οπότε θα συνεχίσουμε να την εξελίσσουμε.

Aleix Espargaro : Είναι τρελό. Δεν είναι ένας κανονικός τύπος όπως έχουμε πει πολλές φορές, και δεν είναι κανονικό παιδί, είναι πολύ, πολύ γρήγορος. Κάνει καταπληκτικά πράγματα, ο τρόπος που οδηγεί τη μοτοσυκλέτα είναι τρελός οπότε θα είναι πολύ διασκεδαστικό να δούμε πόσες φορές θα χρειαστεί να κερδίσει τον πρώτο του αγώνα.

Miguel Oliveira : Καμία έκπληξη, καμία έκπληξη. Ο Pedro οδηγεί αρκετά καλά και μπορείτε να δείτε ότι η KTM είναι μια πολύ ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα. Έχει την εργοστασιακή υποστήριξη, επομένως έχει όλα τα συστατικά για να κάνει αυτό που κάνει και είναι φυσικό ταλέντο, οπότε δεν υπάρχει καμία έκπληξη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon