.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 09:08

Marc Coma – Δεν τρέχει στο Dakar!

 

 

Τον αντικαθιστά ο Kurt Caselli

 

 



Σήμερα έγινε η αναμενόμενη συνέντευξη τύπου σχετικά με το αν ο Marc Coma θα συμμετάσχει τελικά στο Rally Dakar 2013. Ο Ισπανός που είχε χτυπήσει τον ώμο του στο Rally Morocco τον Οκτώβριο, δεν είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τον αγώνα, κι έτσι αποφασίστηκε να μην συμμετάσχει.

Δηλώσεις

Alex Doringer (KTM Rally Factory Team Manager): “Ο Marc είναι ένας από τους αναβάτες κλειδιά για εμάς και μαζί με τον Cyril Despres έχουν δώσει στην KTM τα τελευταία χρόνια εφτά τίτλους στο Dakar. Είμαστε στεναχωρημένοι που δεν μπορεί να τρέξει, αλλά η υγεία των αναβατών μας είναι σημαντικότερη για μας. Αν δεν είναι 100% έτοιμος για να τρέξει, καλύτερα γι’ αυτόν να μείνει εκτός αγώνα.”

Ο Coma δήλωσε σχετικά: “Μιλήσαμε πολύ με τους γιατρούς και τους φυσικοθεραπευτές μέχρι το τελευταίο λεπτό αλλά έπρεπε να είμαστε ρεαλιστές. Ένας από τους μυς στον ώμο μου μού δημιουργεί ακόμη προβλήματα. Είναι μία λογική απόφαση και πρέπει να είμαστε ξεκάθαρη με αυτή την κατάσταση.”

Ο αντικαταστάτης

Αντικαταστάτης του Marc Coma θα είναι ο Αμερικανός Kurt Caselli, ο οποίος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της off road σκηνής στην Αμερική.Είναι πολλαπλός νικητής σε χωμάτινους αγώνες, φετινός πρωταθλητής AMA National Hare and Hound και γνωστός από τις συμμετοχές του με επιτυχία τόσο στο International Six Days Enduro, όσο και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro.
H KTM θέλει απλά να συμμετάσχει χωρίς καμία πίεση, με την μοτοσυκλέτα του Coma, έτσι ώστε να αποκτήσει εμπειρία από την διοργάνωση τέτοιου είδους αγώνων.
Kurt Caselli: “Ήταν πάντα ένα στόχος στην καριέρα μου να συμμετάσχω στοDakar. Δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει πραγματικότητα χωρίς την υποστήριξη της KTM. Να τρέχεις στον καλύτερο αγώνα του κόσμου με την καλύτερη μοτοσυκλέτα του κόσμου είναι όνειρο.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 16:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda – Rally Dakar 2013 Husqvarna Rally Dakar Team 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon