.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 11:00

Η KTM στο Rallye Dakar 2013

Ready to Race!

 





Η ΚΤΜ θα συμμετάσχει στο Dakar 2013 έχοντας στις τάξεις της τα φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, τον Γάλλο Cyril Despres και τον Ισπανό Marc Coma. Και οι δύο είναι “Ready to Race”, όπως ακριβώς αρμόζει στους αναβάτες της KTM. Οι δύο αυτοί αναβάτες, θεωρούνται οι κορυφαίοι του κόσμου, έχοντας κατακτήσει συνολικά επτά συνεχόμενους τίτλους!

Κόντρα στατιστικών


Το Rallye Dakar ξεκινά σε λιγότερο από έναν μήνα (5 Ιανουαρίου στη Lima του Περού), ο εξοπλισμός έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι του από την Le Havre και η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για έναν αγώνα που η KTM θεωρεί από τους σημαντικότερους. Οι Cyril Despres και Marc Coma που πέρυσι τερμάτισαν με διαφορά μόλις μερικών λεπτών σε έναν αγώνα 15 ημερών και πάνω από 8.000km, στα δυσκολότερα τερέν του κόσμου, είναι πεινασμένοι για μια νίκη όσο ποτέ στο παρελθόν. Μαζί έχουν γράψει τα δικά τους κεφάλαια στην ιστορία των αγώνων Rallye και το γεγονός ότι έχουν κατακτήσει την πρώτη θέση του αγώνα από το 2005 έως το 2012 με εναλλαγές, σημαίνει ότι είναι σειρά του Coma να κερδίσει ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία των στατιστικών στοιχείων…

Η KTM έχει κερδίσει το Dakar Rally όλες τις χρονιές από τότε που έγιναν οι μεγάλες αλλαγές το 2001, ένα ακόμη στατιστικό στοιχείο για το Αυστριακό εργοστάσιο που καθιστά την ΚΤΜ την εταιρεία που κυνηγούν να κερδίσουν όλοι οι άλλοι κατασκευαστές. Δεν είναι μυστικό ότι οι υπόλοιπες ομάδες θα φέρουν στον φετινό αγώνα όλο τους το οπλοστάσιο, όμως οι αναβάτες της ΚΤΜ βρίσκονται σε κορυφαία φόρμα. Ο Coma κατέκτησε το  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross Country του 2012 ενώ ο Despres, κρατώντας τα χαρτιά του κρυφά, κέρδισε τους αγώνες που συμμετείχε, όπως το  Desafio Littoral και το Morocco Rally, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε κορυφαία φόρμα. Και οι δύο θα οδηγήσουν το εργοστασιακό KTM 450 Rally.

Οι Despres και Coma θα υποστηρίζονται από τους παραδοσιακούς αναβάτες υποστήριξης, τον Πορτογάλο Ruben Faria και τον Ισπανό Juan Pedrero, ενώ θα υπάρχει και δεύτερη εργοστασιακή ομάδα με τους Νοτιοαφρικανούς  Darryl Curtis και  Riaan van Niekerk που θα συνοδεύονται από τον Πολωνό  Jakub ‘Kuba’ Przgonski.

Τεράστια διοργάνωση


Η ΚΤΜ επίσης θα μεταφέρει στον αγώνα όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, ανταλλακτικά και τεχνικό προσωπικό για να υποστηρίξει ιδιώτες που έχουν υπογράψει για το πλήρες πακέτο KTM Customer Service. Αυτή τη χρονιά είναι 36 και για αρκετούς είναι η περιπέτεια μιας ζωής, που θα τους φέρει από το βορρά στο νότο, από τη Lima του Περού στο Santiago της Χιλής.

Για την KTM είναι μια τεράστια οργανωτική άσκηση, να προσφέρει στις εργοστασιακές ομάδες τους υποστηριζόμενους αναβάτες και τους ιδιώτες, όλα όσα θα χρειαστούν ώστε να είναι βέβαιο ότι θα ολοκληρώσουν το ταξίδι των 8.300km, που θα τους οδηγήσει από το Περού στην Αργεντινή και τη Χιλή, σε 13 δύσκολες ειδικές διαδρομές.

Το Dakar Rally δεν είναι μόνο ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στο αγωνιστικό ημερολόγιο της KTM, είναι η απόλυτη δοκιμασία για τον άνθρωπο και τη μηχανή, μια διαδρομή που φέρνει τον άνθρωπο κόντρα στα στοιχεία της φύσης, μια βαθιά ψυχοσωματική δοκιμασία για τους καλύτερους αναβάτες του κόσμου. Καλούνται να αντέξουν 15 ημέρες σκληρής οδήγησης σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Θα διασχίσουν την περίφημη παραλιακή έρημο της Νοτίου Αμερικής, περιλαμβάνοντας την Atacama, γνωστή ως το πιο ξηρό μέρος του πλανήτη, ενώ θα διασχίσουν τις Άνδεις πριν την άφιξη στο Santiago. Κάθε αναβάτης που ολοκληρώνει αυτό το ταξίδι είναι ήρωας, όμως υπάρχει μόνον ένας νικητής και το όνομά του θα το μάθουμε στην πρωτεύουσα της Χιλής στις 20 Ιανουαρίου 2013. Μένει τώρα οι εργοστασιακοί αναβάτες της KTM να προσπαθήσουν να διατηρήσουν το φανταστικό ρεκόρ της ομάδας και να θέσουν ένα ακόμη ρεκόρ στα βιβλία!

KTM 450 Rally - Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κινητήρας
Τύπος Μονοκύλινδρος, 4-χρονος
Χωρητικότητα 449 cc
Διάμετρος x Διαδρομή 97 / 60.8 mm
Εκκίνηση / Μπαταρία Μίζα / 12 V 8.6 Ah
Μετάδοση 5 σχέσεις
Τροφοδοσία Καρμπυρατέρ Keihin FCR-MX 41
Κεφαλή 4V / DOHC
Λίπανση Με πίεση από 3 αντλίες λαδιού
Συμπλέκτης Υγρός, πολύδισκος, Hinson , με υδραυλική ενεργοποίηση
Ανάφλεξη Keihin DC ECU
Πλαίσιο
Πλαίσιο Χάλυβας Chromium molybdenum
Υποπλαίσιο Αυτό-υποστηριζόμενο πλαστικό ρεζερβουάρ 12 litres
Μπροστινή ανάρτηση WP USD 48 mm
Πίσω ανάρτηση WP Monoshock with Pro-Lever linkage
Διαδρομή ανάρτησης μπροστά/πίσω 300 / 310 mm
Φρένα μπροστά/πίσω Δίσκοι 300 / 240 mm
Τροχοί μπροστά/πίσω 1.6 x 21“ / 2.50 x 18“
Ύψος σέλας (χωρίς φορτίο) 980 mm
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ περίπου 35 litres
Βάρος περίπου 145 kg (χωρίς καύσιμο)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 11:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon