.
Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 07:12

MotoGP 2024, Sepang Test, 2η Μέρα - To comeback του Enea Bastianini

Ο Enea Bastianini της Ducati Lenovo ήταν εκείνος που ξεχώρισε την 2η μέρα του Test στη Sepang, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με ένα νέο, ανεπίσημο, απόλυτο ρεκόρ γύρου.

Ακόμα, όχι ένας, όχι δύο, αλλά... πέντε αναβάτες βελτίωσαν τον γύρο της pole position του Pecco Bagnaia από τα τέλη του περασμένου έτους, με το Bastianini να... πυροβολεί στο ψαχνό σημειώνοντας ένα ιστορικό 1:57.134. Ο Jorge Martin της Prima Pramac Racing έπρεπε να αρκεστεί στη δεύτερη θέση στο τέλος αφού όμως προηγήθηκε στα χρονόμετρα για τη συντριπτική πλειοψηφία της ημέρας. Η KTM και η Aprilia ήταν οι μάρκες στο κατόπι της Ducati, με τους Brad Binder και Aleix Espargaro να ολοκληρώνουν τη δεύτερη μέρα στην τρίτη και τέταρτη θέση, αντίστοιχα. Ακόμα, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2023 συμμετείχε πιο ενεργά τη 2η μέρα, καθώς ο Bagnaia διεκδίκησε την τελική θέση στην πρώτη πεντάδα με 1:57.469, μένοντας λίγο περισσότερο από τρία δέκατα πίσω από τον teammate του.

Sepang_TEST_24_B2.jpg

Ας δούμε όμως τι έγινε ανα κατασκευαστή:

Ducati Lenovo Team, Prima Pramac Racing, Pertamina Enduro VR46 & Gresini Racing

Οι αναβάτες που έχουν τη Ducati του 2024, βρέθηκαν όλοι κάτω από το ρεκόρ γύρου την Τετάρτη, με τους τρεις γύρους να γίνονται με τον πολύ βελτιωμένο νέο κινητήρα του εργοστασίου της Bologna. Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς των Bagnaia, Bastianini και Martin επικεντρώθηκε στην αεροδυναμική. Άλλο ένα ατύχημα προς το τέλος για το Marco Bezzecchi, έπληξε την κατά τα άλλα θετική μέρα για την ομάδα του Valentino Rossi. Το Mez ολοκλήρωσε τη 2η μέρα στην ένατη θέση, ενώ ο Fabio Di Giannantonio συνέχισε να εντυπωσιάζει. Ο Ιταλός ήταν ένας από τους κορυφαίους αναβάτες στο δεύτερο μισό του 2023 και μετέφερε αυτή τη δυναμική στο 2024 παρά την αλλαγή της ομάδας.

Κανείς δεν έκανε εντωμεταξύ περισσότερους γύρους από το Marc Marquez της Gresini Racing, καθώς προσπάθησε να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο χθες. Ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής σημείωσε 72 γύρους συνολικά, 10 εκ των οποίων ήταν μια εντυπωσιακή προσομοίωση αγώνα Sprint μαζί με τον αδελφό του. Το "Μυρμήγκι" ήταν λίγο πάνω από 2 δευτερόλεπτα γρηγορότερο από τον χρόνο που κέρδισε το Sprint, ενώ ο Alex Marquez ήταν εξίσου δύο δευτερόλεπτα πιο γρήγορος.

Red Bull KTM Factory Racing & Red Bull GASGAS Tech3

Ο Pedro Acosta βγήκε ένα ακόμη βήμα μπροστά, σημειώνοντας χρόνο στο 1:57.726 - ένας γύρος αρκετά καλός για τη μέση της δεύτερης σειράς του grid το 2023. Μεγάλα χαμόγελα από την πλευρά του, αλλά όχι και στην άλλη πλευρά, με τον Augusto Fernandez να είναι απογοητευμένος από την έλλειψη προόδου του 1,7 δευτερόλεπτα πίσω στην 20η θέση. Από την πορτοκαλί πλευρά, ο Jack Miller δοκίμασε με το Brad Binder διάφορες αεροδυναμικές αναβαθμίσεις της KTM.

 

Aprilia & Trackhouse Racing

Ανάμεικτα τα συναισθήματα στο εργοστασιακό πλήρωμα της Aprilia, με τον Espargaro να κατακτά μια εντυπωσιακή τέταρτη θέση, ενώ ο Maverick Viñales πάλευε με το κράτημα του πίσω τροχού και ως εκ τούτου, δεν ένιωθε αρκετά άνετα για να πιέσει για ένα αξιόλογο χρόνο, όντας 18ος, μία θέση μπροστά από τον εξίσου απογοητευμένο Miguel Oliveira. Στα ζητήματα προς επίλυση της Aprilia, αναζητήθηκαν ακόμα λύσεις στα προβλήματα υπερθέρμανσης στις πιο ζεστές πίστες.

Monster Energy Yamaha

Τα ηλεκτρονικά ήταν το βασικό θέμα της Yamaha, αλλά ο Fabio Quartararo έμεινε απογοητευμένος. Ο Γάλλος κατάφερε να βελτιωθεί στον καλύτερο γύρο του από το περσινό Grand Prix της Μαλαισίας, αλλά παρέμενε τρία τέταρτα του δευτερολέπτου πίσω από την πρώτη θέση. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 μπόρεσε να κατακτήσει μόνο την 11η θέση τη 2η μέρα, με τον νέο teammate του, Alex Rins, ένα τέταρτο του δευτερολέπτου πιο πίσω στην 13η θέση.

Repsol και LCR Honda

Ο Luca Marini της Repsol Honda και ο Takaaki Nakagami της Idemitsu LCR Honda συγκέντρωσαν τους περισσότερους γύρους από οποιονδήποτε άλλο, με 13 διαδοχικούς γύρους ο καθένας. 10 από τους γύρους του Marini ήταν στο 1:59, σε σύγκριση με μόνο δύο στο 1:59 μεταξύ και των τεσσάρων αναβατών της Honda στα περσινά Sprint και Grand Prix.

Ο Joan Mir μπόρεσε να καταλάβει την τελευταία θέση στην πρώτη δεκάδα, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2020 να ήταν έξι δέκατα γρηγορότερος από την επίδοσή του στο Q1 πέρυσι, αλλά επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει πολλή δουλειά και ότι η Honda δεν είναι καθόλου έτοιμη να αμφισβητήσει την κορυφή αυτή τη στιγμή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 19:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon