.
Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2023 09:17

Valentino Rossi - Η παραλίγο μετάβαση στη Formula 1

Μαζευτείτε μπροστά από το τζάκι -δίχως να το ανάψετε με τέτοια ζέστη- καθώς ο Valentino Rossi εξιστορεί πώς η περιβόητη δοκιμή του στην F1 θα τον είχε οδηγήσει σε μια θέση στη Minardi, πριν από τη Ferrari.

Ο θρύλος του MotoGP συμμετείχε σε πολλές δοκιμές με μονοθέσιο της Ferrari για τη Formula 1 μεταξύ 2004-2006, οι οποίες παραμένουν ένα.. μυστήριο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο... Γιατρός, όπως λεγόταν εκείνη τη μακρινή πια εποχή, έκανε χρόνους ανταγωνιστικούς με εκείνους του Michael Schumacher και είχε την υποστήριξη του προέδρου της Ferrari για να κάνει μια συμφωνία πλήρους μάλιστα μετάβασης στη F1.

Ο Vale αναφέρθηκε στα παραπάνω στο podcast του Gianluca Gazzoli φέτος:

«Ήταν αλήθεια με την έννοια ότι το 2004, όταν κέρδισα το πρωτάθλημα με τη Yamaha, ο Stefano Domenicali με πήρε τηλέφωνο και μου είπε «Πρέπει να σε αφήσω να δοκιμάσεις το αυτοκίνητο».Πήγαμε στο Fiorano για να δοκιμάσουμε το μονοθέσιο. Ήμουν αρκετά γρήγορος και έκανα γύρο κάτω από το λεπτό - 59'1. Θυμάμαι ότι οι μηχανικοί στοιχημάτιζαν αν θα γύριζα πάνω ή κάτω από το ένα λεπτό και στο τέλος κέρδισα. Μετά μετά από αυτές τις δοκιμές πήγα στο Mugello. Έκανα επίσης ένα πραγματικό τεστ στη Valencia.

Και εκεί έπρεπε να διαλέξω. Αν έλεγα ναι, θα είχα αγωνιστεί με τη δεύτερη ομάδα της Minardi. Και τότε, αν είχα πάει αρκετά γρήγορα, ο στόχος θα ήταν να αγωνιστώ με τη Ferrari».

Τη Minardi με έδρα την Ιταλία ανέλαβε η Red Bull και μετονομάστηκε σε Toro Rosso το 2006. Θα συνέχιζαν να χρησιμοποιούν κινητήρες Ferrari, αλλά η ελπίδα τους να δελεάσουν τον Ιταλό θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού κατέληξε σε αποτυχία.

«Ήμουν ακόμα 27 χρονών και δεν είχα διάθεση να κάνω αυτή την αλλαγή γιατί ήξερα ότι μπορούσα να κερδίσω μερικούς ακόμη τίτλους και να πάρω ικανοποίηση από την μοτοσυκλέτα. Για μένα το... μηχανάκι ήταν πάντα το καλύτερο. Στο τέλος τα πήγα πολύ καλά, ακόμα κι αν παρέμενε η περιέργεια, δεν ξέρω τι θα μπορούσα να είχα κάνει...Αλλά κέρδισα πολλούς εμβληματικούς αγώνες, παγκόσμια πρωταθλήματα και τα κατάφερα καλά».

Ο Rossi είχε μιλήσει επ' αυτού προηγουμένως και στο podcast του Graham Bensinger:

«Για τη F1 είχα ένα σχέδιο, αλλά δεν συμβάδιζε με τη Ferrari. Ήταν να ξεκινήσω με μια μικρή ομάδα, να προσπαθήσω να αποκτήσω κάποια εμπειρία και μετά, αν ήμουν αρκετά γρήγορος, θα έφτανα στη Ferrari. Αλλά είχα πολλά ερωτηματικά. Είχα επίσης μεγάλη πίεση από την πλευρά μου. Πήγαινε με το αυτοκίνητο, πήγαινε με τη Ferrari γιατί είναι κάτι μεγάλο. Όλοι όταν προσπαθούσα να εξηγήσω και να ζητήσω βοήθεια για την απόφασή μου, μου έλεγαν ‘πρέπει να πας στη F1’. όπως η μητέρα μου, για παράδειγμα.

Νομίζω ότι έπρεπε να αποφασίσω μόνος μου και στην καρδιά μου, νομίζω ότι έπρεπε να παραμείνω στο MotoGP».

Ο Rossi συγκέντρωσε επτά πρωταθλήματα στο MotoGP και τώρα, σε ηλικία 42 ετών, αγωνίζεται στους τέσσερις τροχούς.

Για την ιστορία, την επόμενη χρονιά σκοπεύει να αγωνιστεί και στον 24ώρο αγώνα του Le Mans.

Πηγή: crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon