.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 13:27

Yamaha Desert Challenge 2024

Η Yamaha Motor Europe επεκτείνει το αγωνιστικό πρόγραμμα των SSV της με την πρώτη Yamaha Desert Challenge που θα διοργανωθεί παράλληλα με το Carta Rallye στο Μαρόκο, από 5 ως 9 Μαρτίου 2024.

Το 2019 η Yamaha διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο YXZ1000R, έναν αγωνιστικό θεσμό που έτυχε θερμότατης υποδοχής από το κοινό και διαρκώς μεγαλώνει κάθε χρόνο, για να γράψει νέο ρεκόρ συμμετοχών το 2023 καταλήγοντας σε έναν τελικό - SuperFinale - στη Baja Portalegre, Με εφαλτήριο αυτήν την επιτυχία, η ολοκαίνουργια διοργάνωση Yamaha Desert Challenge είναι ανοικτή σε όλα τα side-by-side (SSV) της Yamaha.

Η Yamaha Desert Challenge θα διεξαχθεί παράλληλα με τα τέσσερα τελευταία στάδια του αγώνας Carta Rallye, διασχίζοντας το Μαρόκο από τη Merzouga ως τη M’Hamid στη διάρκεια τεσσάρων ημερών και με τους αγωνιζόμενους χωρισμένους σε δύο κατηγορίες: Race και Raid.

YAMSSV EDO3229

Η κατηγορία Race προορίζεται για ετοιμοπόλεμα αγωνιστικά YXZ1000R που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής του Carta Rallye, καθώς οι ομάδες θα τρέξουν στις τέσσερεις πλήρεις ειδικές του αγώνα αλλά με δική τους ξεχωριστή κατάταξη.

Η κατηγορία Raid τρέχει παράλληλα με τη Race και είναι ανοικτή σε όλα τα Yamaha SSV. Είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει στους συμμετέχοντες μια γεύση ενός αγώνα ράλι χωρίς την απαίτηση να βγάλουν ολόκληρες τις ειδικές διαδρομές. Απεναντίας, οι ομάδες της Raid θα ακολουθήσουν συντομότερες και λιγότερο απαιτητικές διαδρομές, με πλοηγούς που θα τους δείχνουν τον δρόμο καθώς βιώνουν τη συναρπαστική εμπειρία ενός αγώνα rally-raid χωρίς το άγχος του χρονομέτρου.

YAMSSV EDO5569

Πριν την πρώτη δοκιμασία όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν από μια ειδική διοργάνωση της Yamaha Academy που θα τους κατατοπίσει πάνω στις απαιτήσεις των αμμόλοφων του Μαρόκου με έμπειρους εκπαιδευτές και ειδικά μαθήματα που καλύπτουν τις βασικές αρχές οδήγησης σε μαλακή άμμο, πλοήγησης, πρώτες βοήθειες και άλλα.

Στα paddocks θα υπάρχει ένας χώρος αποκλειστικά αφιερωμένος στις ομάδες του Yamaha Desert Challenge, καθώς και μια ξεχωριστή τελετή απονομής για τις δύο κατηγορίες του. επιπλέον, τα πρώτα 12 οχήματα που θα δηλώσουν συμμετοχή θα λάβουν δωρεάν τεχνική υποστήριξη από τη Yamaha σε κάθε μπιβουάκ.

Για εγγραφές στο Yamaha Desert Challenge 2024 ή για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με το email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon