.
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 21:28

MotoGP 2023, Valencia – Ψυχολογικός πόλεμος Jorge Martin στο Francesco Bagnaia

Η θερμοκρασία μεταξύ των αναβατών της Ducati άρχισε να ανεβαίνει ήδη όταν ο Martin ακολούθησε τον Bagnaia έξω από τα pits κατά τη διάρκεια του τελευταίου του session, προς μεγάλη δυσαρέσκεια του διευθυντή της εργοστασιακής ομάδας, Davide Tardozzi.

Βγαίνοντας από τα pits, ο Bagnaia κοίταξε πίσω και έκανε νόημα στο Martin, ο οποίος στη συνέχεια κόλλησε στην ουρά του Bagnaia α λα… Marc Marquez, ακολουθώντας τον ακόμα και όταν προσπάθησε να του ξεφύγει σε «πάροδο» της πίστας. Με το Martin στον πίσω τροχό του, ο Bagnaia απέτυχε να σπάσει την πρώτη δεκάδα στον προτελευταίο γύρο του και στη συνέχεια είδε τις πιθανότητές του για άμεση πρόσβαση στο Q2 να χάνονται από κίτρινες σημαίες εξαιτίας πτώσης του Pol Espargaro.

Ο Pecco, ο οποίος ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο με 21 βαθμούς διαφορά από το Martinator, θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει τον Τίτλο στο Sprint του Σαββάτου, αν πάρει 4 και άνω βαθμούς παραπάνω από το Martin. Υπόθεση που δυσκολεύει από τον σκόπελο του Q1, που απειλεί το Bagnaia σε θέση εκκίνησης εκτός 12αδας.

Εντωμεταξύ, ο Ισπανός επέμεινε ότι ακολουθούσε τον Bagnaia για να καταλάβει τα δυνατά του σημεία αντί να προσπαθούσε να τον.. παρενοχλήσει.

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να είμαι κοντά στον αντίπαλό μου, να προσπαθήσω να καταλάβω πού είναι γρήγορος, πού μπορούμε να βελτιωθούμε. Είδα ότι δυσκολευόταν λίγο σήμερα. Αλλά είναι σίγουρο ότι πρέπει να ασκήσουμε πίεση με κάποιους τρόπους και νομίζω ότι αυτός ήταν ο τρόπος.

Απλώς προσπαθούσα να είμαι κοντά του. Δεν ήξερα αν πήγαινα καν στο Q2. Ήμουν έτοιμος να πάω στο Q1, για μένα δεν ήταν πρόβλημα. Αλλά τελικά, ήμασταν μέσα στο top 10. Αλλά ξέρετε, δεν είναι αυτό που θέλω να κάνω, αλλά μερικές φορές χρειάζεται να κάνεις δύσκολα πράγματα…», ήταν τα λεγόμενα του Jorge Martin.

Στο Martin, του οποίου οι δοκιμαστικές εκκινήσεις πήγαν πολύ καλύτερα από ό,τι στο Κατάρ το περασμένο Σαββατοκύριακο, επιβλήθηκε αργότερα πρόστιμο 500 ευρώ για «τοποθέτηση μπροστά σε αναβάτες που είχαν οργανωθεί για να κάνουν μια προπόνηση εκκίνησης».

Με άλλα λόγια, οι αναβάτες που φτάνουν στην περιοχή εξάσκησης της εκκίνησης δεν πρέπει να προσπεράσουν έναν αναβάτη που ήδη περιμένει να αφήσει τον συμπλέκτη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon