.
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 10:44

Συνεργασία HySE - Αυτό είναι το όχημα υδρογόνου που θα πάει στο Dakar

Πρόκειται για μία μεγάλη συνεργασία όλων των Ιαπωνικών κατασκευαστών μοτοσυκλετών αλλά και της Toyota, με στόχο την ανάπτυξη μικρών κινητήρων υδρογόνου για το μέλλον.

Μετά από τις πρώτες ανακοινώσεις, για την συνεργασία των «Big 4» Ιαπώνων κατασκευαστών μοτοσυκλετών και της Toyota, σχετικά με την υδρογονοκίνηση, τώρα δημοσιεύονται και άλλες εξελίξεις. Πιο συγκεκριμένα, το Project, που έχει την ονομασία HySE – Hydrogen Small Mobility & Engine Technology Research Association, θα πάρει μέρος στον αγώνα Dakar του 2024 με ένα πρωτότυπο όχημα στην κατηγορία Mission 1000 – το HySE X1, το πρόπλασμα του οποίου βλέπουμε στην εικόνα.

Χάρη στις ακραίες συνθήκες του αγώνα Dakar, η συνεργασία των 5 εταιρειών θα έχει, έτσι, την ευκαιρία να δοκιμάσει έναν κινητήρα υδρογόνου στην πιο σκληρή χρήση που μπορεί να δει, πιθανόν και... ποτέ! Φυσικά αυτό δεν αφορά μόνο τον κινητήρα, αφού οι εταιρείες πρέπει να αντλήσουν δεδομένα και για ένα άλλο μείζον ζήτημα της υδρογονοκίνησης: Την αξιοπιστία και την χρηστικότητα των δεξαμενών υπερυψηλής πίεσης και ειδικής κατασκευής, που απαιτεί η αποθήκευση υδρογόνου.

Το όχημα HySE X1 βασίζεται στο πλαίσιο της εταιρείας Overdrive Racing από το Βέλγιο, επισης συνεργάτη στο Project, με τις κατάλληλες μετατροπές, ώστε να φιλοξενηθεί η δεξαμενή του υδρογόνου και το σύστημνα τροφοδοσίας. Ο ανεφοδιασμός με υδρογόνο και η απαραίτητη συντήρηση κατά την διάρκεια του αγώνα, θα γίνεται σε συνεργασία των συμμετεχόντων στο HySE με την Overdrive.

Απώτερος σκοπός του προγράμματος, είναι η εξασφάλιση αρκετών δεδομένων ώστε να κατασκευαστούν αξιόπιστοι, μικροί κινητήρες υδρογόνου, στην πορεία για εκμηδενισμό των εκπομπών άνθρακα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 10:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon