.
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 07:29

WorldSBK 2023 – Η Aruba.it Racing Ducati κατακτά το φετινό Triple Crown

Η σεζόν του WorldSBK 2023 ολοκληρώνεται με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την Aruba.it Racing που κατακτά τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, παίρνοντας έτσι το «triple crown» μετά τους τίτλους Κατασκευαστή και Αναβάτη με τον Alvaro Bautista.

Τον 2ο αγώνα του Σαββατοκύριακου κέρδισε ο Alvaro Bautista, ο οποίος πάλεψε με τον Toprak Razgatlioglu, δίνοντας θέαμα με τις μάχες τους. Βέβαια, ο Alvaro πέρασε την καρό σημαία δεύτερος, μόλις 32 χιλιοστά πίσω από τον Toprak, ο οποίος στη συνέχεια τιμωρήθηκε για υπέρβαση των ορίων πίστας στην τελευταία στροφή. Για τον Bautista ήταν η 27η φετινή νίκη.

Ο έτερος αναβάτης της Aruba, Michael Rinaldi είχε επίσης έναν καλό αγώνα. Ξεκινώντας από την ενδέκατη θέση, ο Ιταλός αναβάτης ήταν ο πρωταγωνιστής μιας μεγάλης επιστροφής, φτάνοντας στην τρίτη θέση. Στη συνέχεια, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μερικές θέσεις, αλλά κατάφερε να κερδίσει κρίσιμους πόντους για να κερδίσει τον τίτλο της ομάδας τερματίζοντας 6ος.

aruba23b.jpg

Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati #1)

«Νομίζω ότι ήταν μια πρακτικά τέλεια σεζόν όπως και αυτό το περασμένο Σαββατοκύριακο. Έχουμε κερδίσει όλους τους τίτλους και είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα. Για μένα ήταν ακόμα μεγαλύτερη συγκίνηση. Το να κερδίσω μπροστά σε τόσους πολλούς οπαδούς και οικογένεια, ήταν υπέροχο. Στον αγώνα 2 διασκέδασα πολύ, η μονομαχία με τον Toprak ήταν φανταστική: παλέψαμε σε κάθε στροφή αλλά πάντα με δίκαιο τρόπο. Νομίζω ότι όλοι όσοι είδαν τον αγώνα συγκινήθηκαν. Τώρα είναι ώρα να γιορτάσουμε ακόμη και αν και από αύριο θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τις δοκιμές την Τρίτη και την Τετάρτη και τη Wild Card συμμετοχή στο MotoGP της Μαλαισίας. Η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα».

Michael Rinaldi (Aruba.it Racing - Ducati #21)

«Δεν ήταν ένα εύκολο Σαββατοκύριακο. Είχαμε πολλές δυσκολίες το Σάββατο, αλλά η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά βρίσκοντας ένα set-up που μου επέτρεψε να πιέσω καλά κατά τη διάρκεια του Αγώνα 2. Έκανα μια καλή επιστροφή, αλλά δυστυχώς, ενώ προσπαθούσα να κρατήσω τη μοτοσυκλέτα όρθια μετά από ένα ξαφνικό κλείδωμα του τροχού, ένιωσα έναν δυνατό πόνο στον δεξιό ώμο που δεν μου επέτρεψε να είμαι ανταγωνιστικός και να παλέψω για το βάθρο. Ωστόσο, έσφιξα τα δόντια μου και χαίρομαι που έφερα στην ομάδα σημαντικούς βαθμούς για την κατάταξη».

aruba23c.jpg

Serafino Foti (Aruba.it Racing Team Manager)

«Ήταν μια φανταστική σεζόν, καταφέραμε να κερδίσουμε τους τρεις τίτλους και κερδίσαμε τον τελευταίο ακριβώς στο τέλος του τελευταίου αγώνα. Δεν υπάρχουν πολλά λόγια να πούμε εκτός από το να ευχαριστήσουμε τους φανταστικούς αναβάτες μας, όλη την ομάδα, όλο τον κόσμο στη Ducati και φυσικά στην Aruba.it και σε όλους τους χορηγούς μας. Θα ήθελα να σκεφτώ τον Michael για αυτά τα τρία χρόνια που περάσαμε μαζί. Υπήρξαν τρεις συναρπαστικές σεζόν και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ είναι προφανώς τους Alvaro και Nicolò Bulega που υπήρξαν οι αρχιτέκτονες μιας αξέχαστης σεζόν.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon