.
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 09:47

Honda – Δυνατό ντεμπούτο με την ηλεκτρική motocross στην Ιαπωνία

Το πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο MX έκανε ένα αξιοσημείωτο ντεμπούτο στο ιαπωνικό πρωτάθλημα, με την Honda να καλωσορίζει την νέα εποχή των αγωνιστικών μοτοσυκλετών της.

Η Honda είχε ανακοινώσει, πριν λίγο καιρό, ότι θα συμμετάσχει σε αγώνα του ιαπωνικού πρωταθλήματος Motocross, με ένα ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο, κάτι που τελικά έκανε για πρώτη φορά στον 8ο γύρο του πρωταθλήματος, που έλαβε χώρο στην Saitama -και επρόκειτο για την πρώτη συμμετοχή της Honda σε επίσημο αγώνα, με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.

Στα χέρια του Trey Canard, η μοτοσυκλέτςα πέτυχε την 2η θέση στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, πίσω μόνο από τον πολυπρωταθλητή Jay Wilson, ενώ στον πρώτο αγώνα κατάταξης, ο Canard τερμάτισε στην 5η θέση. Δυστυχώς, ο Canard σημείωσε και πτώσεις, που τελικά του στέρησαν ένα πιο καλό αποτέλεσμα, όμως τόσο η ομάδα όσο και ο ίδιος δήλωσαν ικανοποιημένοι από την εμπειρία με το ηλεκτρικό motocross, έχοντας συγκεντρώσει πολύτιμα δεδομένα έρευνας και ανάπτυξης.

Ο Canard δήλωσε: «Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν σίγουρα μία μεγάλη πρόκληση για μένα, αλλά ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας για την ανάπτυξη μας. Κάθε φορά που βρέθηκα στην πίστα, κάναμε βελτιώσεις στην μοτοσυκλέτα και η ομάδα ανταποκρίθηκε στην πρόκληση. Είχαμε τις λαμπρές στιγμές μας σαν ομάδα, με τις εκκινήσεις  να είναι αυτές πετυχαίνοντας το holeshot 2 στις 3 φορές. Υπήρξαν περάσματα στην πίστα που ήταν πολύ εντυπωσιακά και με κάνουν να ενθουσιάζομαι για το μέλλον αυτής της μοτοσυκλέτας. Απογοητεύτηκα που δεν πήρα τον τερματισμό, μετά από όλη την σκληρή δουλειιά της ομάδας μου, αλλά νομίζω ότι δείξαμε ότι οι δυνατότητες της μοτοσυκλέτας είναι μεγάλες, ειδικά για την πρώτη συμμετοχή μας σε αγώνες.»  

 

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 09:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon