.
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 14:57

Energica - Έγραψε ιστορία στις ΗΠΑ, 2η θέση εναντίον αγωνιστικών βενζίνης!

Ο Stefano Mesa και η ομάδα του κατάφεραν το πρώτο βάθρο στην ιστορία, με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στην ίδια κατηγορία με θερμικές!

H Energica είναι μια εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών με μεγάλη εμπειρία στους αγώνες, αφού μέχρι και σήμερα, μεταξύ άλλων, είναι ο προμηθευτής-μονομάρκα των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της MotoE. Ωστόσο, η Energica έχει και ένα άλλο σημαντικό επίτευγμα στο παλμαρέ της, πλέον, μετά από το πλασάρισμα του αναβάτη Stefano Mesa στην 2η θέση, σε αγώνα που έγινε στην πίστα COTA του Texas, στις ΗΠΑ.

Αυτό που κάνει το επίτευγμα της Energica και του Mesa αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός ότι ο Mesa αγωνίστηκε με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, απέναντι σε αντιπάλους με αγωνιστικές εσωτερικής καύσης. Έτσι, χωρίς να χρειαστεί να αγωνιστεί σε ξεχωριστή κατηγορία, ο Mesa και η ομάδα του πραγματοποίησαν τον δικό τους άθλο, που τους έφερε και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επιδεικνύοντας σωστή στρατηγική και εξαιρετική οδήγηση, η ομάδα του Mesa αλλά και ο ίδιος, τελικά έφυγαν από τον αγώνα με τερματισμό στην 2η θέση –όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ομάδα, πρόκειται για το πρώτο πλασάρισμα στο βάθρο, ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας εναντίον θερμικών, στον κόσμο και στην ιστορία.

Ο Stefano Mesa αγωνίζεται στην κατηγορία Super Hooligan της AMA και είναι 4ος στην βαθμολογία του 2023, με 85 βαθμούς, ενώ ο πρωταθλητής της κατηγορίας έχει αναδειχθεί ο Tyler O’Hara, με μοτοσυκλέτα Indian και 156 βαθμούς.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 15:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon