.
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 16:08

MotoGP 2023, Ινδία – Pole για Bezzecchi, ιστορική πρώτη νίκη για Martin

Ο πρώτος -μισός- αγώνας επί ινδικής ασφάλτου δε μπορούσε παρά να είναι εξίσου επεισοδιακός με τις μέρες που προηγήθηκαν.

Οι κατατακτήριες χρονομετρήσεις του Σαββάτου φώναζαν «Ducati» στις 4 πρώτες θέσεις, με τη μεγάλη ευθεία της νέας πίστας να ευνοεί τις κόκκινες και μη Ιταλίδες από το Borgo Panigale, με ταχύτερο το Marco Bezzecchi και τους Jorge Martin, Francesco Bagnaia και Luca Marini να ακολουθούν. Παραδόξως, οι Repsol Honda των Joan Mir και Marc Marquez συμπληρώνουν τη 2η σειρά του grid, αφήνοντας πίσω τους Johann Zarco, Fabio Quartararo και Maverick Vinales. Στην 10η και 11η θέση του grid του Q2 βλέπουμε τις Aprilia των Aleix Espargaro και Raul Fernandez, με τον 12ο να λείπει, καθώς ήταν ο Alex Marquez o οποίος έπεσε εισπράττοντας τρία σπασμένα πλευρά και με την αυριανή του συμμετοχή να κρίνεται αμφίβολη.

ind2.jpg

Με όλο το πρόγραμμα του Σαββάτου να πηγαίνει πίσω λόγω και της βροχής που έκανε την εμφάνιση της, οι άνθρωποι της πίστας έκαναν ότι μπορούσαν για να καθαρίσουν την άσφαλτο από τα νερά, με τα μέλη των ομάδων να επιστρατεύουν ως και φυσητήρες αέρα για να στεγνώσουν τα σημεία εκκίνησης των αναβατών τους. Η πρώτη στροφή του αγώνα ήταν άκρως επεισοδιακή, με το Luca Marini να φρενάρει άγαρμπα πέφτοντας πάνω στο Marco Bezzecchi, με τον πρώτο να πέφτει και τον pole man να χάνει αρκετές θέσεις. Λίγα μέτρα πιο πίσω σε ένα παρόμοιο σκηνικό, ο Stefan Bradl θα έπεφτε πάνω στους Pol Espargaro και Augusto Fernandez.

ind3.jpg

Εντωμεταξύ, πρώτος πετάχτηκε ο Jorge Martin ο οποίος οδηγώντας υποδειγματικά στη νέα πίστα πήρε μια άνετη νίκη, μπροστά από τον χωρίς πολλά ρίσκα Francesco Bagnaia και τον γεμάτο ρίσκα, Marc Marquez, που ανέβηκε στο βάθρο έστω και μετά από καιρό. Πρώτος εκτός βάθρου αναβάτης ο Brad Binder, ο οποίος δε θέλησε να ρισκάρει έναντι του Marquez. Ο Marco Bezzecchi ήταν ο ταχύτερος της μέρας και παρά τις χαμένες θέσεις τερμάτισε 5ος μετά από καταιγιστικό ρυθμό προσπεράσεων, περνώντας προς το τέλος του αγώνα σαν σταματημένο και τον Fabio Quartararo στην 6η θέση.

ind4.jpg

Στην 7η θέση τερμάτισε ο Jack Miller που φαίνεται να μη μπορεί να διατηρηθεί σε πιο μπροστά θέσεις, έχοντας πίσω του το Maverick Vinales με την εργοστασιακή του Aprilia να διαδέχεται η δορυφορική του Raul Fernandez. Τη 10άδα της κορυφής έκλεισε ο Fabio Di Giannantonio.

Πέραν το προαναφερθέντων που έπεσαν στην εκκίνηση, τον αγώνα τους λόγω πτώσεων δεν τερμάτισαν ποτέ οι Aleix Espargaro, Johann Zarco και δυστυχώς ο Joan Mir ο οποίος έπεσε ενώ βρισκόταν 4ος. Σηκώνοντας μάλιστα τη μοτοσυκλέτα του έκαψε και το χέρι του στην εξάτμιση.

Το ποιος θα είναι ο νικητής στην αινιγματική πίστα Buddh θα το μάθουμε αύριο στη μια ώρα Ελλάδος, με το σβήσιμο των φώτων εκκίνησης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 14:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon