.
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 07:29

Marc Marquez – «Κλείδωσε» η μεταγραφή του στη Gresini Racing

Μια πληθώρα δηλώσεων από ανθρώπους της Gresini και της Ducati, μαρτυρούν πως η έξοδος του Marquez από το HRC είναι σε τροχιά -διαδικαστικής- υλοποίησης.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές μεταγραφές στην ιστορία του MotoGP φαίνεται να πλησιάζει στην ολοκλήρωση της, με το Marquez να ανταλλάσσει τη Repsol Honda με τη δορυφορική ομάδα της Ducati. Κάτι τέτοιο άλλωστε προδίδεται από δηλώσεις των άμεσα εμπλεκομένων, στον απόχηο του ινδικού Grand Prix. Ο Michele Masini, ο αθλητικός διευθυντής της Gresini, ρωτήθηκε για την απόκτηση του Marquez και απάντησε στον τηλεοπτικό σταθμό Sky τα εξής: «Σκοπεύουμε να προσλάβουμε τον πιο δυνατό αναβάτη. Ο στόχος κάθε αθλητικού διευθυντή και διευθυντή ομάδας είναι να στοχεύει στον αναβάτη με τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των διαφόρων επιλογών».

Εντωμεταξύ, ο διευθυντής της εργοστασιακής ομάδας της Ducati, Davide Tardozzi, δήλωσε: «Η Gresini έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον καλύτερο δυνατό αναβάτη. Και πιστεύω ότι, αν ο Marc προτείνει τον εαυτό του, έχουν το δικαίωμα και το καθήκον να τον λάβουν υπόψη. Τότε κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αυτή τη στιγμή…»

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, είχε προηγηθεί και ο Paolo Ciabatti, αθλητικός διευθυντής της Ducati, ο οποίος είχε δηλώσει προηγουμένως: «Φαίνεται ότι η Gresini έχει αυτή την ευκαιρία και ότι περιμένουν την απόφαση του Marquez».Αναμένεται λοιπόν ότι ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα οριστικοποιήσει την απόφασή του το επόμενο Σαββατοκύριακο στο ιαπωνικό MotoGP - τον εντός έδρας αγώνα της Honda.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Honda είχε επιτέλους ένα «αξιοπρεπές» Σαββατοκύριακο στο Ινδικό MotoGP, με το Marquez στο βάθρο του αγώνα Sprint και 9ο στοn πλήρη αγώνα της Κυριακής μετά από πτώση ενώ ήταν 4ος, ενώ και ο Joan Mir Τζόαν Μιρ τερμάτισε στην 5η θέση στον αγώνα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 07:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon