.
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 14:31

Jonathan Rea - Διακόπτεται το συμβόλαιο του με την Kawasaki

Τέλος εποχής για τον Rea και την Kawasaki στα WSBK, αφού ο αναβάτης από την Β. Ιρλανδία γυρίζει σελίδα πριν την λήξη του συμβολαίου του.

UPDATE: Η Yamaha Racing ανακοίνωσε επίσημα την σύναψη συνεργασίας με τον Jonathan Rea, για το 2024 και το 2025. Ακολουθεί το αρχικό κείμενο. 

Πριν λίγα λεπτά έγινε επίσημο: Ο Jonathan Rea θα αποχωρήσει από την Kawasaki στο τέλος του 2023. Η συμφωνία μάλιστα είναι αμοιβαία, μεταξύ του ίδιου και της ομάδας του, «σπάζοντας» το συμβόλαιο που είχαν μέχρι το τέλος του 2024.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν τώρα διαθέσιμες, ο Rea πιθανότατα θα κάνει το επόμενο επαγγελματικό του βήμα, στην Yamaha, παίρνοντας την θέση του Toprak Razgatlioglu, ο οποίος μετακινείται στην BMW.

Ο Rea δήλωσε για την είδηση: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους στην KMC και στην KRT για το ότι πίστεψαν σε εμένα και μου έδωσαν την ευκαιρία να αποδείξω τις ικανότητες μου, στο υψηλότερο επίπεδο. Έμαθα πάρα πολλά και ωρίμασα σαν άνθρωπος και σαν αναβάτης, από την πρώτη μέρα που ανέβηκα πάνω στην ZX-10R.»

«Το ότι κέρδισα 6 συνεχόμενους τίτλους WSBK θα είναι πάντα η καλύτερη στιγμή μου με την Kawasaki, αλλά φυσικά υπάρχουν όλες οι αναμνήσεις, τα μαθήματα ζωής και οι αστείες στιγμές που θα με συνοδεύσουν στο μέλλον. Φυσικά η αποστολή μου παραμένει να ολοκληρώσω το 2023 όσο πιο δυνατά και όσο πιο αφοσιωμένος μπορώ».

Ο Jonathan Rea είναι προς το παρόν ο μόνος αναβάτης στην ιστορία των WSBK, που έχει 6 τίτλους και μάλιστα συνεχόμενους, έχοντας επίσης σημειώσει 104 νίκες και 214 βάθρα, όμως από το 2021 δεν έχει κερδίσει τίτλο και έχει σημειώσει μόλις μία νίκη, εντός του 2023.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 16:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon