.
Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 21:24

Mooney VR46 – Στο τραπέζι του 2025 η αλλαγή αναβατών και κατασκευαστή

Η Mooney VR46 διανύει μια εξαιρετική σεζόν, με τα ερωτηματικά για το μέλλον της να πληθαίνουν όσο αναζητά τη διατήρηση της σε υψηλό επίπεδο.

Ερωτηματικά όπως το αν θα μείνει ο Marco Bezzecchi αλλά και ο Luca Marini, ενώ αχνοφαίνεται και η προοπτική της ομάδας να επιλέξει να παραμείνει με τη Ducati ή να βρει μια νέα μοτοσυκλέτα το 2025. Ο δε Bezzecchi, τρίτος στην κατάταξη του MotoGP, έχει στη μεταγραφική φημολογία του μετακόμιση στην ομάδα της Pramac, με κίνητρο μια μοτοσυκλέτα εργοστασιακών προδιαγραφών για να παραμείνει Mooney VR46 την επόμενη σεζόν.

«Θα θέλαμε τεχνική υποστήριξη και για τους δύο αναβάτες, αλλά ενδιαφέρονται περισσότερο για τον Bezzecchi», δήλωσε ο μάνατζερ της ομάδας Uccio Salucci στο Speedweek. «Οπότε η ιδέα θα ήταν να λάβουμε λίγη περισσότερη εργοστασιακή υποστήριξη για το Marco. Τότε είναι επίσης θέμα απόφασης για το Marini, αλλά αυτές οι αποφάσεις είναι περισσότερο της Ducati παρά δικές μας. Δεν υπάρχει πραγματική προθεσμία για την επιβεβαίωση των αναβατών του 2024. Στην περίπτωση του Bezzecchi, έχουμε μια επιλογή για επιβεβαίωση εντός του Misano.

Αλλά πιστεύω ότι αν όλα πάνε καλά, θέλει να μείνει μαζί μας και δεν υπάρχουν εκπλήξεις, μπορεί να σφραγίσουμε τη συνεργασία νωρίτερα. Και στην περίπτωση του Luca, θα ήθελα να επεκτείνω το συμβόλαιο. Κατά την άποψή μου, θα το κάνουμε αυτό σύντομα, αλλά πρέπει να μιλήσω με τη VR46 Riders Academy, τη διοίκηση της και τον ίδιο. Έχουμε ήδη μιλήσει μερικές φορές και πάει προς την κατεύθυνση που θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί και με τους δύο αναβάτες. Τότε θα δούμε τι θα γίνει».

Η πρώτη νίκη του Bezzecchi στη μεγάλη κατηγορία ήταν επίσης μια πρώτη για την ομάδα MotoGP του Valentino Rossi, ένα σημαντικό ορόσημο, ένα βασικό κομμάτι για την επιλογή αναβατών του 2024. «Πάντα έλεγα ότι στόχος μας είναι οι αναβάτες μας να προβιβαστούν σε μια εργοστασιακή ομάδα μια μέρα, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι κάναμε καλή δουλειά. Οπότε, αν τον έχανα για μια εργοστασιακή ομάδα, θα ήμουν χαρούμενος για αυτόν, ειλικρινά. Είναι επίσης μια φιλία, σαν να είσαι μεγαλύτερος αδερφός. Δουλεύουμε με τον Bezzecchi από τα 15 του, δηλαδή σχεδόν δέκα χρόνια», συμπλήρωσε ο Salucci.

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό όμως για το μέλλον της ομάδας Mooney VR46 είναι το ποια μοτοσυκλέτα θα επιλέξουν για το 2025. Έχουν συμβόλαιο με την Ducati μέχρι το τέλος του 2024, μια συμμαχία που έχει σαφώς ωφελήσει τους αναβάτες τους όσον αφορά τις μοτοσυκλέτες τους. Αλλά στον αντίποδα, η προσωπική σύνδεση του Rossi με τη Yamaha σημαίνει ότι ο Ιάπωνας κατασκευαστής, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ναδίρ του και αναζητά αναζωογόνηση, θα μπορούσε να προκύψει ως επιλογή. Ο Rossi άλλωστε, υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία για να ενεργήσει ως πρεσβευτής της Yamaha.

«Για το 2024 σίγουρα έχουμε συμβόλαιο με τη Ducati, όπως έχω τονίσει επανειλημμένα ακόμα κι όταν κανείς δεν ήθελε να το πιστέψει. Στη συνέχεια φυσικά, για το 2025 θα κοιτάξουμε γύρω μας και θα επιλέξουμε τη μοτοσυκλέτα που ταιριάζει καλύτερα στο project μας», έκλεισε ο Uccio Salucci.

Πηγή: crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon