.
Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 08:25

Κόντρα Rossi/Marquez – Το παρασκήνιο της Valencia του 2015 συνεχίζεται

Ο Valentino Rossi αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες από τη συνομιλία που είχε πρόσωπο με πρόσωπο με το Marc Marquez μετά τον αγώνα της Valencia το 2015.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην περιβόητη... κλωτσιά και τη «βαθιά πληγή» μεταξύ των δύο αναβατών. Ο Rossi έχασε το πρωτάθλημα πριν από οκτώ χρόνια από τον team mate του Jorge Lorenzo, και κατηγόρησε τον σκληρό αντίπαλό του Marquez ότι σκόπιμα διέλυσε τις ελπίδες του.

Μια νέα ιστορία της φαύλης κόντρας τους διηγήθηκε τώρα ο Rossi, ο οποίος εξήγησε μια συζήτηση που είχε με τον «εχθρό» του μετά τον αγώνα που τελείωσε τη σεζόν.

«Μίλησα μαζί του γιατί ήμασταν εκεί μαζί», είπε ο Ιταλός στο podcast του Gianluca Gazzoli.

«Του είπα: «Καταλαβαίνεις τι κάνεις; Φτιάχνεις μια φιγούρα @#%@; Θα σε θυμούνται μόνο για αυτό, ό,τι και να κάνεις, έτσι θα είναι για πάντα. Αξίζει να σε καταστρέψεις για να με κάνεις να χάσω το παγκόσμιο πρωτάθλημα; Αλλά δεν με κοιτούσε, ήταν απών».

Η συνέχεια στα λεγόμενα του Rossi, μόνο φιλική δεν ήταν, αναφέροντας: «Με τον Marquez ήταν τελείως διαφορετικά γιατί δεν ήταν πλέον ένας αθλητικός ανταγωνισμός στην πίστα. Αποφάσισε να με κάνει να χάσω το παγκόσμιο πρωτάθλημα κάνοντας κάποιον άλλον να κερδίσει, αλλά δεν ήταν καν ο teammate του! Ήταν teammate μου! Εφηύρε δικαιολογίες λέγοντας ότι του είχα κάνει κάτι. Εγώ ήμουν αυτός που θα καταστραφώ γι' αυτόν, ο μύθος που θα καταστρέψω για να γίνω αυτό που ήμουν. Είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί - ένας αναβάτης, πάνω απ' όλα πρωταθλητής, που αγωνίζεται για να πάρει άλλος τη νίκη. Ήταν κάτι παράλογο, μια απαίσια στιγμή.»

«Δεν μου έδωσε την ευκαιρία να παλέψω για τον τίτλο με τον Lorenzo μέχρι το τέλος σε μια εκπληκτική χρονιά, θα μπορούσα να είχα γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής για δέκατη φορά. Με εμπόδισε να βάλω το κερασάκι στην τούρτα της καριέρας μου. Ίσως και να είχα χάσει. Ήταν μια μεγάλη αδικία, ένας λεκές που δεν θα φύγει ποτέ», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζουμε πως αιτία των παραπάνω ήταν όταν στη Sepang της Μαλαισίας, στον προτελευταίο γύρο της σεζόν, μια σύγκρουση μεταξύ Rossi και Marquez είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του Ισπανού. Ο Marquez πιστεύει ότι ο Rossi τον έσπρωξε, προκαλώντας την πτώση. Ο Rossi τιμωρήθηκε ξεκινώντας από το πίσω μέρος του grid για τον αγώνα που έληξε τη σεζόν στη Valencia.

Στη συνέχεια του.. δράματος, ο Rossi κάθισε σε μια συνέντευξη Τύπου και κατηγόρησε τον Marquez ότι προσπάθησε να τον εμποδίσει βοηθώντας την προσπάθεια του Lorenzo για τον τίτλο - τα εκρηκτικά του λόγια ήταν ακριβώς μπροστά στους αντιπάλους του.
Ο Rossi χρειαζόταν να τερματίσει δεύτερος στη Valencia για να κερδίσει το πρωτάθλημα, αλλά συγκρατήθηκε από τους Marquez και Dani Pedrosa, πίσω από τον Lorenzo που κέρδισε τον αγώνα και τον Τίτλο της χρονιάς.

Πηγή. Crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon