.
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 07:53

MotoGP 2023 – Ο Bagnaia θεωρεί πως αιτία των πτώσεων του είναι η... υπερβολική σταθερότητα!

Μια αρκετά πρωτότυπη ερμηνεία της πτώσης του στον αγώνα της Αμερικής έδωσε ο Franscesco Bagnaia.

Ο Πρωταθλητής του 2022 έχει σημειώσει απανωτές, απρόσμενες πτώσεις, με αποκορύφωμα την πλέον πρόσφατη, ενώ είχε τα ηνία του αγώνα στον αγώνα του Austin. Ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις του, οι οποίες την απέδωσαν στην «τελειότητα» της μοτοσυκλέτας και όχι σε δικό του λάθος. Ας δούμε τι είπε:

«Δεν ξέρω τι συνέβη. Ειλικρινά, δεν ξέρω πόσους γύρους έκανα αυτό το Σαββατοκύριακο. Ίσως 80, ίσως 100. Πίεση, έλεγχος, κατανόηση. Και μετά στον αγώνα όταν είχα τον απόλυτο έλεγχο, έπεσα. Άρα είμαι πολύ θυμωμένος, όχι με τον εαυτό μου, γιατί είμαι 100% σίγουρος ότι δεν έφταιγα εγώ. Στην Αργεντινή, αναγνωρίζω ότι ήμουν λίγο στο όριο σίγουρα. Αλλά σήμερα; Όχι. Σήμερα έγινε κάτι, αλλά όχι από την άποψη ενός κρύου ελαστικού. Κάτι πρέπει να καταλάβουμε από τη μοτοσυκλέτα.

Είναι αλήθεια ότι η μοτοσυκλέτα μας είναι η καλύτερη. Έχουμε την καλύτερη μοτοσυκλέτα στο grid, αλλά αν πέσεις και δεν ξέρεις γιατί, είναι άχρηστη γιατί χάσαμε 45 πόντους σε δύο Σαββατοκύριακα. Άρα πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει ίσως να προτιμήσω μια πιο ασταθή μοτοσυκλέτα. Ίσως προτιμώ να πηγαίνω ένα δέκατο πιο αργά αλλά να τα καταλαβαίνω όλα καλύτερα, καθώς αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο γιατί νιώθω ασυναγώνιστος. Νιώθω ότι μπορώ να κάνω τα πάντα. Πήγαινα γρήγορα αλλά χωρίς να ρισκάρω, χωρίς να κάνω τρελά πράγματα. Έμπαινα πολύ ήρεμος στη στροφή δύο γιατί ήξερα ότι ήταν πιο γλιστερή και πάλι έπεσα.

Έτσι πρέπει πραγματικά να ελπίζω ότι η ομάδα μου θα με βοηθήσει σε αυτό γιατί είμαι σίγουρος ότι οι δυνατότητες, οι επιδόσεις του GP23 είναι απίστευτες. Η καλύτερη μοτοσυκλέτα που έχω οδηγήσει ποτέ. Αλλά, κατά τη διάρκεια του αγώνα, είναι κάτι που πρέπει να καταλάβουμε τι συμβαίνει.»

Ο 26χρονος συνέχισε εξηγώντας ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στην GP23 του για τους επόμενους γύρους, εάν θέλει να εξαλείψει τα λάθη. Πιστεύει ότι ένα βήμα προς τα πίσω από πλευράς απόδοσης θα μπορούσε στην πραγματικότητα να τον οδηγήσει σε δύο βήματα μπροστά.

«Ίσως έχει πάρα πολύ «φίλτρο», γιατί είναι τόσο σταθερό. Νιώθεις ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα. Νιώθω ασυναγώνιστος στη μοτοσυκλέτα μου. Κατά τη διάρκεια των χρονομετρημένων, διαχειρίζομαι τα ελαστικά. Όλο το Σαββατοκύριακο όλα ήταν τέλεια. Ίσως πρέπει να χάσεις λίγη από αυτή τη σταθερότητα για να χάσεις λίγο από το «φίλτρο», απλά για να είσαι πιο κοντά στα ελαστικά γιατί ειλικρινά έτσι, είναι τέλεια η μοτοσυκλέτα. Αν όμως πέσεις και χάσεις 45 πόντους τα τελευταία δύο Σαββατοκύριακα, τότε κάτι δεν είναι τέλειο.

Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη μοτοσυκλέτα μου, αλλά είναι υπερβολικά σταθερή ίσως. Και αυτό είναι κάτι για το οποίο μπορείτε να με αποκαλέσετε τρελό λέγοντας το, αλλά αυτή τη στιγμή, προτιμώ να έχω περισσότερη ανατροφοδότηση.»

Έχουν γίνει άραγε οι μοτοσυκλέτες της Ducati τόσο «ξερές», που λειτουργούν στο όριο δίχως να προβληματίζεται καν ο αναβάτης ή μήπως υπερβάλλει λιγάκι ο Pecco; Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν όντως η Ducati ακούσει τη γνώμη του αναβάτη της, κάνοντας τη μοτοσυκλέτα της όντως πιο «ασταθή».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon