.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 10:46

Gino Rea – Πλησιάζει η ώρα της επιστροφής μετά τον τρομερό τραυματισμό του

Ο Άγγλος αναβάτης της Honda στο Παγκόσμιο Endurance παραλίγο να χάσει τη ζωή του τον περασμένο Αύγουστο, μα τώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία της επιστροφής του στη δράση.

Το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022, κατά τη διάρκεια των χρονομετρημένων δοκιμών για τον 8ωρο αγώνα Αντοχής στη Suzuka, ο αναβάτης της μετέπειτα παγκόσμιας πρωταθλήτριας ομάδας για το 2022, F.C.C. TSR Honda France, είχε ένα πολύ τρομακτικό ατύχημα στην ίδια ακριβώς στροφή της πίστας που το 2003 είχε χάσει τη ζωή του ο αείμνηστος Daijiro Kato – συμβάν που οδήγησε στη διαγραφή της συγκεκριμένης πίστας από το καλεντάρι των MotoGP.

Πέφτοντας με πολύ μεγάλη ταχύτητα στο τοιχίο στην άκρη της αμμοπαγίδας, ο Rea υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τραυματισμένους πνεύμονες, δύο ραγισμένους σπονδύλους ψηλά στο ύψος του σβέρκου, σπασμένη κλείδα και ένα σπασμένο πλευρό.

Οι πρώτες του μέρες στο νοσοκομείο σημαδεύτηκαν από τον κίνδυνο για τη ζωή του εξαιτίας των χτυπημάτων στο κεφάλι, ενώ αργότερα υπήρχε ο φόβος πως δε θα ξαναπερπατούσε ποτέ.

Ο Rea πήρε τελικώς εξιτήριο από το νοσοκομείο έναν μήνα μετά την εισαγωγή του και έκτοτε έχει αφοσιωθεί στο να διαψεύσει κάθε φόβο των γιατρών του, έτσι οκτώ μήνες μετά το ατύχημά του έχει ήδη ξεκινήσει ξανά προπονήσεις με μοτοσυκλέτα, δοκιμάζοντας χαλαρή προπόνηση με ΜΧ, ενώ δοκίμασε και track day με τη Honda Fireblade του.

Η εξέλιξη της αποκατάστασης της υγείας του είναι εντυπωσιακή για τον 33χρονο Άγγλο, ο οποίος πλέον βλέπει το όραμα της επιστροφής του στη δράση του Παγκοσμίου Endurance (EWC) να πλησιάζει.

Μάλιστα, η ομάδα του έχει κανονίσει το επερχόμενο Σαββατοκύριακο (13-16/4), που θα γίνει ο περίφημος 24ωρος αγώνας του Le Mans, να φτιάξει μια Fireblade στα χρώματα της ομάδας με την οποία ο Rea θα λάβει τιμητικά μέρος στην παρέλαση των αναβατών προ του αγώνα, γιορτάζοντας έτσι την επικείμενη επιστροφή του.

Για τον Rea και μόνο το γεγονός πως θα μπορεί να δώσει το παρόν στα πιτς της ομάδας του και να εμψυχώσει τους συναθλητές του είναι ένα σπουδαίο κατόρθωμα, ενώ ιδιαίτερα ευχάριστο και αισιόδοξο είναι το θάρρος και η όρεξη που δείχνει για να γυρίσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που βρήκε την απόλυτη επιτυχία ως αναβάτης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 10:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon