.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 14:16

H GASGAS παγκόσμια πρωταθλήτρια στο SuperEnduro 2023

Η δεύτερη θέση που κατέκτησε ο Taddy Blazusiak στον τελευταίο αγώνα του παγκοσμίου Πρωταθλήματος SuperEnduro 2023 χάρισε τον τίτλο Κατασκευαστών στη GASGAS.

Ο Billy Bolt ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του SuperEnduro φέτος, κατακτώντας τον τίτλο Αναβατών για τρίτη φορά, ωστόσο το κατόρθωμά του αυτό δεν ήταν αρκετό για εξασφαλίσει στη Husqvarna και τον τίτλο Κατασκευαστών.

Εκεί μέτρησε η ομαδική συγκομιδή βαθμών από την τετραμελή ομάδα της GASGAS, με τους Taddy Blazusiak, Will Hoare, Diogo Vieira και Dominik Olszowy. Το αποκορύφωμα της προσπάθειας για την ισπανική εταιρεία ήταν η δεύτερη θέση που κατέκτησε με την EC 350F στο 3ο και τελευταίο σκέλος του αγώνα ο έμπειρος Πολωνός Blazusiak, μπροστά στο ένθερμο κοινό των συμπατριωτών του στην πόλη Gliwice της Πολωνίας που φιλοξένησε το 5ο και τελευταίο GP της χρονιάς.

Taddy Blazusiak GASGAS Factory Racing 1

Έχοντας τερματίσει 3ος, 4ος και 2ος στα τρία αγωνιστικά σκέλη της Gliwice, ο Blazusiak συνεισέφερε τους κρίσιμους βαθμούς που έδωσαν στη GASGAS τον τίτλο Κατασκευαστών με άνετη διαφορά 35 βαθμών στη σχετική κατάταξη.

Παράλληλα, με την επίδοση αυτή στον αγώνα της πατρίδας του ο Blazusiak επιβεβαίωσε την κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα για τον ίδιο, κερδίζοντας τον Αμερικανό Cody Webb (Sherco) που επίσης τη διεκδικούσε.

Τέλος, ο περσινός πρωταθλητής της Junior κατηγορίας, ο Πολωνός Olszowy αναδείχθηκε ως Rookie της Χρονιάς στη μεγάλη κατηγορία Prestige.

Taddy Blazusiak GASGAS Factory Racing 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 14:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon