.
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 08:01

MotoGP 2023 – Έρχεται δύσκολη περίοδος αποκατάστασης για τον Pol Espargaro

Ο πρώην αναβάτης της Repsol Honda και νυν της GasGas, σημείωσε στις Ελεύθερες Δοκιμές του Portimao πτώση που επέφερε σοβαρότατους τραυματισμούς

Για την ακρίβεια, ο Pol Espargaro πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο σαγόνι και έχει έναν «περίπλοκο» τραυματισμό στην πλάτη που θα τον κρατήσει εκτός MotoGP για κάποιο χρονικό διάστημα, κατά τα λεγόμενα του Aleix Espargaro.
Ο αναβάτης της Aprilia, Aleix, επισκέφτηκε τον αδελφό του στο νοσοκομείο της Βαρκελώνης για να ελέγξει τα τραύματα που υπέστη μετά από την πτώση της περασμένης Παρασκευής στο πορτογαλικό MotoGP. Όπως είδαμε εν τέλει, συνολικά τέσσερις (!) αναβάτες θα χάσουν τον δεύτερο γύρο του φετινού MotoGP στην Αργεντινή αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω τραυματισμών. Δυστυχώς, ο Pol δεν αναμένεται να επιστρέψει σύντομα.

Ο Aleix αποκάλυψε ότι θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση «λόγω του προβλήματος της γνάθου» και πρόσθεσε: «Έχει επίσης τραύματα στην πλάτη, τα πλευρά κ.α.
«Θα έχει μια πολύ μεγάλη διαδικασία ανάρρωσης. Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορεί να ανακάμψει. Θέλει να ανέβει στη μοτοσυκλέτα αύριο, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Το σημαντικό είναι πως είναι νέος, ότι αναρρώνει καλά από το πρόβλημα της πλάτης του γιατί είναι ένας περίπλοκος τραυματισμός. Φαινόταν ότι θα ήταν λίγο λιγότερο σοβαρό, αλλά πονάει πολύ. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και θα είναι μια μακρά διαδικασία. Είναι μια καλύτερα από άλλες μέρες. Φεύγω πιο ήρεμος και χαρούμενος».

Οι Marc Marquez, Miguel Oliveira και Enea Bastianini θα χάσουν επίσης τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος λόγω τραυματισμών που υπέστησαν σε ένα χαοτικό Σαββατοκύριακο στο Portimao. Υπενθυμίζουμε πως ο Enea Bastianini έσπασε την ωμοπλάτη του στον πρώτο αγώνα sprint μετά την πτώση από το Luca Marini, ενώ ο Marquez χτύπησε τον Oliveira κατά τη διάρκεια του αγώνα της Κυριακής προκαλώντας τραυματισμούς και στους δύο.

Ο δε Aleix Espargaro οργίστηκε κατά του Marquez, ισχυριζόμενος ότι άξιζε ποινή αποκλεισμού για έναν αγώνα αντί για διπλή ποινή μεγάλου γύρου που έλαβε και επίσης ισχυρίστηκε ότι κάθε αναβάτης πρέπει να μειώσει την επιθετικότητά του στην Αργεντινή.

«Πρέπει να γίνουν αλλαγές σε επίπεδο ασφάλειας. Οι πίστες γίνονται ταχύτερες χάρη στην αεροδυναμική, καθώς πάμε πιο γρήγορα στις στροφές. Αυτό σημαίνει ότι στις μικρές ευθείες φτάνουμε αμέσως τα 300 χλμ./ώρα και κάνει τις οδούς διαφυγής να υπολείπονται. Αυτό που προστέθηκε (ο αγώνας Sprint) κάνει να υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί», συμπλήρωσε ο Ισπανός.

Πηγή:Crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon