.
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 20:01

MotoGP 2023, Sepang Test – Καλή αρχή για Ducati και Aprilia, προβληματισμός στο HRC

Η πρώτη μέρα των επίσημων δοκιμών στην πίστα της Sepang είναι γεγονός, με ταχύτερο της το Marco Bezzecchi.

Οι αναβάτες του πρωταθλήματος του 2023 φόρεσαν τις δερμάτινες φόρμες τους, δοκιμάζοντας για πρώτη φορά τις «συμβίες» τους για το 2023. Αυτό που επικρατεί είναι ένας «αεροδυναμικός αναβρασμός», με τους κατασκευαστές να κυνηγούν σταθερότητα στις μεγάλες ταχύτητες με τη μορφή της κάθετης δύναμης αλλά και του «εφέ εδάφους». Ακόμα, δε λείπουν και άλλες αεροδυναμικές πινελιές, ως και στους λασπωτήρες, βλ. Aprilia. Τέλος, δε λείπουν και οι αντιγραφές, με τα κυρίως κοπιαρισμένα εξαρτήματα να είναι τα πτερύγια της ουράς της Ducati και η εσωτερική του fairing ροή αέρα, όπως την είδαμε στην Aprilia.

Στα των χρονομέτρων, μετά τον αναβάτη της Mooney VR46, συναντάμε το Maverick Vinales με την Aprilia. Ακολούθησε ένα σερί Ducati με τους Bastianini, Martin και Bagnaia. Ένα σερί που διέκοψε η έτερη εργοστασιακή Aprilia RS-GP του Aleix Espargaro.

Με τις Yamaha των Morbidelli και Quartararo να λαμβάνουν τη 10η και 11η θέση αντίστοιχα, η φίρμα από την Iwata φαίνεται πως έχει δουλίτσα μπροστά της, αναζητώντας κυρίως δύναμη στις κορυφές του στροφόμετρου. Ακόμα πιο δύσκολα όμως, φαίνεται πως είναι τα πράγματα στο HRC, με το Marc Marquez να «γύριζει» οριακά πίσω από τους προαναφερθέντες. Στο RC213V διακρίνεται νέα, μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα, ενδεχομένως για ένα βελτιωμένο ram-air σύστημα. Ο αδερφός του Marc, με την θορυβώδη μεταγραφή στη Ducati πήρε τον 9ο χρόνο της μέρας επιβεβαιώνοντας μάλλον την επιλογή του.

Top 10 Πρώτης μέρας:

  1. Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) – 1:58.470
  2. Maverick Viñales (Aprilia Racing) + 0.130
  3. Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) + 0.262
  4. Jorge Martin (Prima Pramac Racing) + 0.267
  5. Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) + 0.387
  6. Aleix Espargaro (Aprilia Racing) + 0.471
  7. Johann Zarco (Prima Pramac Racing) + 0.496
  8. Fabio Di Giannantonio (Gresini Racing) + 0.551
  9. Alex Marquez (Gresini Racing) + 0.566
  10. Franco Morbidelli (Monster Energy Yamaha) + 0.648

Αναλυτικά, δείτε τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας εδώ και από κάτω αρκετές φωτογραφίες με την άνευ γραφικών ομορφιά των θηρίων του MotoGP.

Πηγή: motogp.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 20:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon