.
Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 09:00

Kove – Το «φαινόμενο» του Rally Dakar 2023

Προσφάτως μάθαμε ένα νέο Κινέζο κατασκευαστή που μάλλον σκοπεύει να ταράξει για καλά τα νερά των -εκ της άπω ανατολής ερχόμενων- μοτοσυκλετών.

Περί Kove ο λόγος, μιας εταιρείας που ιδρύθηκε μόλις το 2017 και με τις δραστηριότητες της κυρίως στην Κίνα. Βέβαια, οι φιλοδοξίες της είναι μεγάλες, όχι μόνο να εισέλθει στη βιομηχανία, αλλά και στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Κάπως έτσι, η Kove μπήκε στο Rally Dakar του 2023 και κατάφερε με το καλημέρα να τερματίσει.

Στην EICMA 2022, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kove, Zhang Xue κατέστησε σαφές ότι είχε φιλοδοξίες να κάνει κάτι μεγάλο στην παγκόσμια αγωνιστική σκηνή. Η εταιρεία παρουσίασε συνολικά τρεις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Kove 450 Rally, και οι τρεις τερμάτισαν τον αγώνα χωρίς πολλά προβλήματα, επιβεβαιώνοντας τα λόγια του Xue.

koveDak23a.jpg

Παρά τα όποια προβλήματα μάλιστα, ένας εκ των αναβατών της Kove μπήκε στο top 50—ένα εντυπωσιακό επίτευγμα αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που h Kove αγωνιζόταν στο Dakar. Η μοτοσυκλέτα οδηγήθηκε τον έναν Κινέζο αναβάτη Sunier, ο οποίος τερμάτισε στην 46η θέση της γενικής κατάταξης, με την καλύτερη επίδοσή του να σημειώνεται στο κομμάτι των 114 χιλιομέτρων από το Haradh έως το Shaybah, τερματίζοντας στην 33η θέση της γενικής και στην 6η της κατηγορίας rookie.

Το Dakar ωστόσο, δεν είναι το τέλος των μηχανοκίνητων αθλημάτων που σκοπεύει να.. τρυπώσει η Kove. Με την παρουσία της στους αγώνες εκτός δρόμου να είναι ήδη γνωστή πια, η μάρκα εστιάζει ταυτόχρονα στους αγώνες δρόμου με το επερχόμενο ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SSP300. Με παρόμοιο τρόπο με τον τρόπο που η Kove μπήκε στο Dakar, θα είναι μια ομάδα που θα αποτελείται από Κινέζους, με τον αναβάτη Shengjunjie Zhou να παίρνει το τιμόνι του Kove 321RR.

Λέτε μέσα στα 5 χρόνια ιστορίας της, η Kove να καταφέρει να αφήσει τον κόσμο της μοτοσυκλέτας με το στόμα ανοικτό; Ο χρόνος θα δείξει.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon