.
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 19:14

MotoGP 2023 – Το καλοκαίρι η πρεμιέρα του Καζακστάν

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP του 2023 πρόκειται να γράψει ιστορία, καθώς η δράση έρχεται για πρώτη φορά στην πίστα Sokol International Racetrack στο Καζακστάν.

Για την ακρίβεια, εκεί θα πραγματοποιηθεί ο 9ος αγώνας του 2023 στις 7 Ιουλίου. Βρισκόμενο στην Κεντρική Ασία, το Καζακστάν είναι η ένατη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο και φημίζεται για το ποικιλόμορφο και γραφικό τοπίο του. Η χώρα φιλοξενεί τεράστιες στέπες, μεγάλες λίμνες και βουνά, καθώς και παράκτια θέρετρα στις θάλασσες της Κασπίας και της Αράλης. Η αρχαία πρωτεύουσα του Αλμάτι, που βρίσκεται 76 χιλιόμετρα μακριά από την πίστα, είναι ένας πολιτιστικός κόμβος που προσφέρει έντονη νυχτερινή ζωή και υπόσχεται να είναι ένας δημοφιλής προορισμός για αναβάτες, ομάδες και οπαδούς.

Η επονομαζόμενη Sokol International Racetrack είναι ένα «αριστούργημα μηχανικής» κατά τα λεγόμενα των ανθρώπων της διοργάνωσης, σχεδιασμένο από τον διάσημο στο χώρο Hermann Tilke, ο οποίος έχει επίσης σχεδιάσει πολλές πίστες τόσο στα ημερολόγια του MotoGP όσο και της Formula 1. Τα έργα ξεκίνησαν το 2014 και το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς ετών είναι μια πίστα μήκους 4,5 χλμ. με 12 στροφές, 8 δεξιόστροφες και 4 αριστερόστροφες.

Πρόκειται για την 30η χώρα που επισκέπτεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από την έναρξή του το 1949 και την 74η χώρα που φιλοξενεί ένα Grand Prix. Η «Χώρα της Μεγάλης Στέπας» είναι η τελευταία προσθήκη στον αυξανόμενο αριθμό χωρών στην Ασία που εντάσσονται στην αγορά του MotoGP, όπως η Ταϊλάνδη, η Ιαπωνία, η Ινδονησία και η Μαλαισία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon