.
Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 18:35

Marc Marquez - Δωρεά 100.000€ για καλό σκοπό

Πέρα από τον γνωστό τραυματισμό στο δεξί του χέρι, ο Ισπανός Πολυπρωταθλητής υποφέρει και από διπλωπία, μια πάθηση που τον έχει ευαισθητοποιήσει σε θέματα όρασης.

Δυστυχώς για το Marc Marquez , η διπλωπία (διπλή όραση κοινώς) εμφανίστηκε μετά από ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια της Moto2 εποχή του το 2011. Ο 18χρονος τότε αναβάτης, ξεπέρασε την κατάσταση και κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Moto2 την επόμενη σεζόν. Σχεδόν 10 χρόνια πέρασαν πριν ο Marquez αντιμετωπίσει ξανά την πάθηση, με αιτάι ένα προπονητικό ατύχημα στο motocross που οδήγησε σε διάγνωση διπλωπίας τον Νοέμβριο του 2021. Για κακή του τύχη, η κατάσταση επέστρεψε και πάλι μετά από ένα ατύχημα στο γκραν πρι της Ινδονησίας του 2022.

«Όταν είχα διπλωπία, όχι μόνο δεν μπορούσα να αγωνιστώ, αλλά δεν ήμουν καν αυτόνομος. Δεν μπορούσα να κυκλοφορώ με αυτοκίνητο και εξαρτιόμουν από άλλους. Δεν μπορούσα να διαβάσω με τα δύο μάτια ανοιχτά», αποκάλυψε ο Marquez. «Το τραύμα στον ώμο πονάει, αλλά μερικές φορές μπορείς να το ξεχάσεις. Αντίθετα, όταν βλέπεις διπλά δεν μπορείς να το ξεχάσεις όλη μέρα, μόνο όταν κοιμάσαι. Η όραση είναι ένα πολύτιμο δώρο και μετά από όλα τα προβλήματα όρασης που είχα, το εκτιμώ ακόμη περισσότερο».

 

Με τα συμπτώματα του 29χρονου αναβάτη να έχουν υποχωρήσει έμεινε το μάθημα, καθώς γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η όραση σε καθημερινή βάση. Έτσι, λόγω και των πρόσφατων δυσκολιών διπλωπίας του Marquez, ο γιατρός του αναβάτη, Bernardo Sánchez Dalmau, μαζί με τους Jorge Peraza, Alfredo Adán και Josep M. Campistol τον προσκάλεσαν σε μια φιλανθρωπική παρουσίαση ( της Learn for Sight) στη Βαρκελώνη.

Ο οργανισμός με έδρα την Αϊτή στοχεύει να βελτιώσει την υγεία των ματιών των σχεδόν 12.000.000 κατοίκων. Με μόλις 30 οφθαλμίατρους να εξυπηρετούν τον πληθυσμό, περισσότεροι από 100.000 πολίτες πάσχουν από τύφλωση που θα μπορούσε να είχε θεραπευτεί με την κατάλληλη έγκαιρη θεραπεία. Για να βοηθήσει αυτές τις προσπάθειες λοιπόν, ο αναβάτης της Repsol Honda δώρισε 100.000 €.

«Θα είμαι πάντα ευγνώμων στη Νοσοκομειακή Κλινική για όλη τη βοήθεια που έλαβα με τα μάτια μου, γι' αυτό τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη», παραδέχτηκε ο Marquez. «Όταν με ρώτησαν αν ήθελα να συμμετάσχω σε αυτό το έργο συνεργασίας, δεν δίστασα ούτε στιγμή».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 08:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon