.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 13:12

O Sito Pons μόλις απέφυγε 24 χρόνια στη φυλακή για φοροδιαφυγή

Ο Ισπανός πρωταθλητής και ιδιοκτήτης αγωνιστικής ομάδας MotoE κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή στην πατρίδα του και κινδύνευε με πρόστιμο εκατομμυρίων και πολλά χρόνια φυλάκισης.

Η εισαγγελία της Ισπανίας κατηγορούσε τον Pons για εκτεταμένη φοροδιαφυγή από 2010 ως το 2014, θεωρώντας πως απέφυγε να τηρήσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις στην πατρίδα του σε αυτό το διάστημα.

Η εισαγγελική πρόταση ζητούσε 12 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο και φυλάκιση 24 ετών (!) για τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή GP250 (1988 και 1989), ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης στη Βαρκελώνη είχε ευτυχή κατάληξη για τον Pons, ο οποίος εν τέλει αθωώθηκε.

Ο ίδιος απέδειξε στο δικαστήριο πως ζούσε στο Μονακό από το 2010 ως το 2012 και στη συνέχεια στο Λονδίνο το 2013 και 2014, όπου βρισκόταν και η έδρα της αγωνιστικής του ομάδας. Έχοντας πληρώσει εκεί όλους τους φόρους που του αναλογούσαν, δεν είχε καμιά οφειλή στην Ισπανία, κάτι που τελικά έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Η αιτιολόγηση της εισαγγελίας βασιζόταν σε ένα ακίνητο που διατηρεί η ομάδα του στην περιοχή Castellbisbal της Βαρκελώνης, ωστόσο οι δικηγόροι του Pons απέδειξαν πως πρόκειται για μια αποθήκη όπου φυλάσσονται υλικά της ομάδας, μα δεν έχει καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ισπανία, ενώ ο ίδιος ζει στο εξωτερικό εδώ και 30 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της πενταετίας για την οποία κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή.

Ο Sito Pons έχει τρέξει ομάδες στις μικρές κατηγορίες του MotoGP, έχοντας μεταξύ άλλων συνεργαστεί στη Moto2 με τον μετέπειτα παγκόσμιο πρωταθλητή MotoGP Fabio Quartararo (κεντρική φωτογραφία), ενώ σήμερα τρέχει την PONS Racing στην ηλεκτρική κλάση MotoE.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 13:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon