.
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 19:16

MotoGP – Όταν ο Marc Marquez σκέφτηκε να «κρεμάσει» τη φόρμα του

Ας θυμηθούμε το Warm Up στην Ινδονησία που κατέληξε σε πτώση για το Marc Marquez, αναγκάζοντας τον να χάσει συνολικά έξι αγώνες λόγω διπλωπίας και τραυματισμού στο χέρι.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του o Ισπανός πολυπρωταθλητής αναφέρθηκε στο τρομακτικό High Side που είχε φέτος στο grand prix της Ινδονησίας: «Υπάρχουν ορισμένα ατυχήματα από τα οποία θυμόμαστε τα πάντα. Όλα! Αλλά αυτό στην Ινδονησία; Θυμάμαι τι συνέβη πριν πέσω, όταν άρχισα να «πετάω». Από εκεί και μέχρι το τέλος που έφτασα στο γκαράζ δεν θυμάμαι τίποτα. Θυμάμαι ότι είχα ένα καινούργιο λάστιχο πίσω. Μπήκα στη στροφή με λιγότερη πίεση μπροστά αλλά με την ίδια ταχύτητα. Το πίσω μέρος «κλείδωσε» και όταν επανήλθε η πρόσφυση ήρθε πολύ επιθετικά».

Το άμεσο αποτέλεσμα του βίαιου High Side που υπέστη ήταν να μην αγωνιστεί στον αγώνα της Mandalika και στον επόμενο της Αργεντινής. Επέστρεψε στο Austin για άλλους έξι αγώνες, τερματίζοντας μεταξύ τέταρτης και δέκατης θέσης πριν σταματήσει ξανά. Η σχετική ανακοίνωση ήρθε στο Mugello, κατά την οποία θα έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο χέρι για κάτι καλύτερο μες το 2022.

Μιλώντας δε στο BT Sports, ο Marquez εξήγησε πώς, μετά από εκείνο το ατύχημα, σκέφτηκε να εγκαταλείψει τους αγώνες: «Κατά κανόνα, μπορείς να αποφύγεις μια πτώση ή να το «σώσεις», ειδικά όταν έχεις φθαρμένο ελαστικό. Με το χρησιμοποιημένο ελαστικό ή σε περιπτώσεις με μικρή πρόσφυση έχεις μια προειδοποίηση, μπορείς να αισθανθείς είτε το μπροστινό είτε το πίσω μέρος να γλιστράει και μπορείς να παίξεις λίγο με την τοποθέτηση του σώματός σου στη μοτοσυκλέτα. Αλλά με ένα νέο ελαστικό υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πρόσφυση και όλα είναι πιο περίπλοκα καθώς η μοτοσυκλέτα είναι πιο αντιδραστική. Συνήθως όταν χάνεις τον έλεγχο με καινούργιο ελαστικό, πέφτεις. Αλλά μετά από μια πτώση όπως στη Mandalika; Άνθρωποι είμαστε, δεν θέλουμε να τρέχουμε πια. Τότε αυτό γίνεται το επάγγελμά μας και όχι το πάθος μας.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon