.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 11:08

Red Bull KTM Factory Racing – Έτοιμη για Dakar 2023

Με λιγότερο από έναν μήνα ως την εκκίνηση του 2023 Dakar Rally, η εργοστασιακή ομάδα Red Bull KTM Factory Racing και οι τρεις αναβάτες της ολοκληρώνει την προετοιμασία της.

Με αναβάτες τους γνωστούς Matthias Walkner, Toby Price και Kevin Benavides, η εργοστασιακή ομάδα της ΚΤΜ είχε μια σχετικά δύσκολη χρονιά με διάφορα προβλήματα, από τραυματισμούς ως αγώνες που άλλαξαν ημερομηνίες, ωστόσο πλησιάζοντας στον μεγάλο στόχο της χρονιάς, το Dakar Rally, όλα δείχνουν πως η κανονικότητα έχει επιστρέψει στους κόλπους της ομάδας.

Ο Matthias Walkner επέστρεψε στη δράση για πρώτη φορά μετά την τρίτη του θέση στο Abu Dhabi Desert Challenge, καθώς η συνέχεια είχε εγχείρηση στον ώμο. Πλέον ο Αυστριακός δηλώνει 100% έτοιμος και βάζει στόχο την κατάκτηση του Dakar για πρώτη φορά μετά το 2018.

488693 KTM Rally Team Portrait 2023 DAKAR 1196 Team Shooting RB KTM Rally 2023

Ο Αυστραλός Toby Price πέρασε μια δύσκολη χρονιά το 2022, με εγκατάλειωψη στο Dakar λόγω τεχνικού προβλήματος, πτώση και εγκατάλειψη στο Rallye du Maroc, αλλά έχοντας περάσει όλο το Καλοκαίρι σε καλή υγεία και εξελίσσοντας την αγωνιστική KTM 450 Rally βλέπει πλέον με αισιοδοξία τις πιθανότητές του να κατακτήσει το Dakar για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Ο Αργεντίνος Kevin Benavides ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του με τη Red Bull KTM, μετά από μια πρώτη χρονιά που είχε επιτυχίες με δύο βάθρα σε αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Σαφώς πιο εξοικειωμένος με τη μοτοσυκλέτα του μετά από έναν χρόνο αγώνων, ο Benavides δεν κρύβει πως ονειρεύται την επανάληψη του θριάμβου του το 2021 στο Dakar, τότε με τη Honda.

488695 KTM Rally Team Static 2023 DAKAR 2268 Team Shooting RB KTM Rally 2023

To 2023 Dakar Rally που φιλοξενείται ξανά στη Σαουδική Αραβία παίρνει εκκίνηση την τελευταία μέρα του χρόνου, 31 Δεκεμβρίου 2022, με έναν σύντομο πρόλογο, πριν ακολουθήσουν 14 απαιτητικότατες μέρες αγωνιστικής δράσης ως τον τερματισμό στις 15 Ιανουαρίου 2023.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 11:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon