.
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 07:08

MotoGP 2022 – Επιστροφή στη δράση για τον Joan Mir στο Phillip Island

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020, Joan Mir θα προσπαθήσει να επανέλθει στο grid του επερχόμενου Grand Prix της Αυστραλίας.

Υπενθυμίζουμε πως ο Mir έχασε τους τελευταίους τέσσερις αγώνες λόγω κατάγματος στον αστράγαλο που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια ενός high side στο GP της Αυστρίας. Ο Joan ξεκουράστηκε κατά τη διάρκεια του Grand Prix που ακολούθησε, εκείνο του Σαν Μαρίνο και έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να αντιμετωπίσει τον πόνο στο Aragon MotorLand Circuit της Ισπανίας. Δυστυχώς, ο πόνος του Mir τον ανάγκασε να δει τον αγώνα από το σπίτι του, δίχως να έχει σταματήσει να αγωνίζεται για να επιστρέψει στην αγωνιστική φυσική κατάσταση.

Για να ελεγχθεί η ακεραιότητα των μυών και των νεύρων που περιβάλλουν τον δεξιό αστράγαλο του αναβάτη της Suzuki, υποβλήθηκε σε ηλεκτρομυογραφία την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022. «Φαίνεται ότι τα πράγματα βελτιώνονται και χάρηκα όταν οι γιατροί μου έδωσαν τα τελευταία νέα μετά τους ελέγχους», δήλωσε ο Mir.

«Ο τραυματισμός φαίνεται να επουλώνεται καλά και το έργο αποκατάστασης αποδίδει. Δεν είμαι στο 100 τοις εκατό ακόμα, αλλά νιώθω ότι είναι καιρός να επιστρέψω γιατί η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από ό,τι τις προηγούμενες εβδομάδες. Θέλω να περάσω αυτούς τους τελευταίους τρεις αγώνες της σεζόν με την ομάδα μου, οπότε ελπίζω να νιώσω καλά στη μοτοσυκλέτα, ώστε να μπορώ να οδηγήσω με καλό τρόπο», συμπλήρωσε.

Κατά τη διάρκεια της απουσίας του Mir, η ομάδα της Suzuki δυσκολεύτηκε, με τον Alex Rins να κατακτά μόνο δύο τερματισμούς στην πρώτη δεκάδα και τους δύο αναβάτες της Suzuki να αποτυγχάνουν να τερματίσουν το Ιαπωνικό Grand Prix λόγω μηχανικών προβλημάτων. Με μόλις τρεις αγώνες να απομένουν, ο Mir και η Suzuki ελπίζουν ότι η ομάδα μπορεί να ολοκληρώσει την τελευταία της σεζόν.

«Παρόλο που είχαμε μερικούς καλούς αναβάτες που βοηθούσαν, η απουσία του έγινε αισθητή, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που ο Joan ήρθε ξανά μαζί μας για το Phillip Island. Θα είναι υπέροχο να τον δούμε πίσω στη μοτοσυκλέτα του. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε την επιστροφή του ευκολότερη ώστε να μπορεί να απολαύσει μια από τις αγαπημένες του πίστες.», ήταν τα λόγια του Livio Suppo, Team Manager της Suzuki Ecstar.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 07:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon