.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 14:56

Moto3 – Απολύθηκε μηχανικός που είχε χτυπήσει αναβάτη [Βίντεο]

Ο τσακωμός αναβάτη με τον μηχανικό του το 2019 οδήγησε σε χειροδικία του δεύτερου, μα δεν έγινε γνωστό ώσπου το σχετικό βίντεο έκανε τον γύρο του Twitter φέτος.

Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος του 209 και συγκεκριμένα στον αγώνα της Ταϊλάνδης ο Άγγλος αναβάτης Tom Booth-Amos της ομάδας CIP-Greenpower επέστρεψε στο pit box έχοντας εγκαταλείψει τον αγώνα από μηχανική βλάβη.

Στη διαφωνία του με έναν μηχανικό της ομάδας του, αυτός άρπαξε τον αναβάτη από το κράνος και στη συνέχεια τον κλώτσησε τουλάχιστον δύο φορές και μια φορά τον χτύπησε με το χέρι, ενώ καθώς χάνονταν στο βάθος του γκαράζ ακούγονται πολλές και έντονες φωνές.

Ο μηχανικός αυτός απολύθηκε, ωστόσο το συμβάν δε δημοσιοποιήθηκε και στη συνέχεια βρήκε δουλειά σε άλλη ομάδα, η οποία αγνοούσε τι είχε διαδραματιστεί.

Αυτό έγινε γνωστό μόλις πριν λίγες μέρες, όταν ένα βίντεο του τσακωμού από κινητό τηλέφωνο (άγνωστης προέλευσης) δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον Άγγλο αναβάτη του BSB, Steve Brogan, και έγινε viral αυτομάτως, με πολλούς γνωστούς αναβάτες – μεταξύ αυτών οι Jonathan Rea και Loris Baz – να το ανακυκλώνουν στους δικούς τους λογαριασμούς.

Από τη στιγμή που το κουτί της Πανδώρας είχε ανοίξει, ήρθαν και οι επίσημες αντιδράσεις.

Αρχικά ο μηχανικός απολύθηκε αυτομάτως και από τη νέα του ομάδα, ενώ εκδόθηκαν επίσημα ανακοινωθέντα από τη FIM (εδώ) και από τη Dorna (εδώ), εξηγώντας πως ο κύριος αυτός δε θα ξαναδουλέψει στο MotoGP.

Ο Booth-Amos προχώρησε σε μια δική του ανάρτηση, κατά την οποία φάνηκε να βγάζει το άχτι του: “Το βίντεο που εμφανίστηκε είναι από το Ταϊλανδικό GP του 2019. Είχαμε πολλά θέματα με την ομάδα εκείνη τη χρονιά που ποτέ δεν ειπώθηκαν και κράτησα τη σιωπή μου μόνο και μόνο για να προσπαθήσω να βρω μια θέση για το 2020, καθώς ήταν όνειρό μου να μείνω σε αυτό το paddock. Αυτό συνέβη μετά τον αγώνα, όταν η μοτοσυκλέτα μου χάλασε εξαιτίας λάθος των μηχανικών. Μου ζητήθηκε να μην πω τίποτα και να μείνω σιωπηρός. Δεν είπα ποτέ τίποτε σε κανέναν, συμπεριλαμβανομένης της Dorna και των μάνατζέρ μου. Αυτό είναι ένα από τα διάφορα που συνέβησαν εκείνη τη χρονιά, ο κόσμος δεν ξέρει τι συμβαίνει πίσω από τις τηλεοπτικές οθόνες.”

Η δε (τότε) ομάδα του, CIP-Greenpower, ακολούθησε με μια δημόσια ανακοίνωση: “Σχετικά με το βίντεο από το 2019, εκ μέρους της ομάδας αποκηρύσσουμε εντόνως αυτού του είδους συμπεριφορές και θέλουμε να απολογηθούμε δημοσίως στον Tom Booth-Amos. Μια ομάδα δεν είναι η προσπάθεια ενός ατόμου αλλά ενός ολόκληρου συνόλου ανθρώπων. Γι’ αυτό ο εν λόγω τεχνικός δεν έχει πια σχέση με την ομάδα μας. Η βία σε οποιαδήποτε μορφή της δεν είναι αποδεκτή στο άθλημά μας και πέρα από αυτό. Λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουμε πως κάτι τέτοιο δε θα ξανασυμβεί στο μέλλον.”

Η ουσία όμως δεν είναι το συμβάν καθαυτό, όσο το ότι η επίσημη σιωπή της ομάδας και η επιβολή της και στον αναβάτη είχαν ως αποτέλεσμα ο ανάρμοστος μηχανικός να βρει δουλειά αμέσως σε άλλη ομάδα, η οποία προφανώς δε θα του είχε δώσει τη θέση εφόσον γνώριζε τι είχε συμβεί.

Θυμίζουμε πως πολύ πρόσφατα έκανε τον γύρο του Διαδικτύου ένα ανάλογο βίντεο από τις κατατακτήριες δοκιμές της Moto3 στην πίστα της Aragon, όταν δύο μηχανικοί της Sterilgarda Husqvarna Max προσπάθησαν χειροδικώντας να εμποδίσουν τον Adrián Fernández της Red Bull Tech3 KTM να μπει στην πίστα καθώς θεωρούσαν πως ήθελε να ακολουθήσει τον δικό τους αναβάτη (Ayumu Sasaki) για να γράψει καλύτερο χρόνο. Εδώ βέβαια η δημοσιοποίηση έγινε άμεσα και εξίσου γρήγορα έπεσαν και οι σχετικές ποινές. Όχι τρία χρόνια μετά.

Δείτε το συμβάν του Tom Booth-Amos με τον μηχανικό του (το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί) στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 16:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon