.
Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 09:24

Danilo Petrucci – Οι αγωνιστικές εντυπώσεις του από το Suzuki GSX-RR

Ο Danilo Petrucci επέστρεψε για λίγο στο MotoGP στον αγώνα της Ταϊλάνδης για να αντικαταστήσει τον Joan Mir, ο οποίος εξακολουθεί να αναρρώνει από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο.

Με τον αναβάτη της Suzuki να κρίθηκε ακατάλληλος για αγώνα, ο Petrucci, ο οποίος αποσύρθηκε επίσημα από τη μεγάλη κατηγορία στο τέλος της σεζόν του 2021, έκανε πρόθυμα ένα μικρό comeback πάνω στο Suzuki GSX-RR, όπου και θα ήταν η πρώτη του φορά με ιαπωνική μοτοσυκλέτα στο MotoGP.

Ο Ιταλός αναβάτης είπε ότι έμεινε εντελώς έκπληκτος με τον τρόπο που οδήγησε το GSX-RR και ότι δεν έμοιαζε με κανένα από τα Ducati ή KTM που είχε οδηγήσει πριν. «Αυτή η μοτοσυκλέτα είναι τόσο διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιούσα τα προηγούμενα χρόνια, όχι μόνο τη Ducati αλλά και την KTM». Πράγματι, οι διαφορές μεταξύ του GSX-RR και των προηγούμενων Ducati και KTM του Petrucci δεν είναι μόνο άλλης λογικής, αλλά φτάνουν μέχρι και τις εσωτερικές λειτουργίες των κινητήρων, καθώς το Suzuki GSX-RR, μαζί με το Yamaha YZR-M1, είναι οι τελευταίες σύγχρονες μοτοσυκλέτες του MotoGP που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν κινητήρα τεσσάρων εν σειρά κυλίνδρων.

petruxsuz2.jpg

Ο Petrucci εξεπλάγη με το πόσο πιο γρήγορα μπορούσε να μπει στις στροφές με το GSX-RR. «Είναι απίστευτο το πόσο μπορείς να αντέχεις την ταχύτητα μέσα στη στροφή και είναι κάτι που πρέπει να καταλάβεις, γιατί πάντα σκέφτεσαι «Πηγαίνω πολύ γρήγορα, πολύ γρήγορα, πολύ γρήγορα», αλλά μετά μένει στη γραμμή». Είπε σε δηλώσεις του που δημοσιεύτηκαν στον ξένο ειδικό τύπο.

Ο Petrucci αγωνιζόταν για αρκετές σεζόν με μοτοσυκλέτες με V4, με την Ducati Pramac από το 2015 έως το 2018 και την εργοστασιακή ομάδα των Ιταλών από το 2019 έως το 2020. Για τη σεζόν του 2021, που θα ήταν και η τελευταία του, εντάχθηκε στην KTM Tech3 όπου είχε μια μάλλον απογοητευτική πορεία, τερματίζοντας 21ος συνολικά.

Στο Grand Prix της Ταϊλάνδης που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο Buriram, ο Petrucci κατάφερε να τερματίσει 20ος—42,5 δευτερόλεπτα πίσω από την πρώτη θέση, παρά το γεγονός ότι είχε σχεδόν μηδενική εμπειρία πάνω στο Suzuki GSX-RR και μετά από τροπική καταιγίδα. Εντωμεταξύ, υπενθυμίζουμε πως ο Miguel Oliveira της KTM πήρε τη νίκη, ακολουθούμενος από τον Jack Miller της Ducati και τον Pecco Baganaia.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 07:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon