.
Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 20:02

KTM - Μηχανικοί από τη Red Bull F1 στην ομάδα του MotoGP

Σύμφωνα με το Διευθύντα Σύμβουλο της KTM, Stefan Pierer, μηχανικοί από την ομάδα Formula 1 της Red Bull θα έρθουν στο MotoGP για να βοηθήσουν την αυστριακή μάρκα το 2023.

Υπενθυμίζουμε πως η KTM έκανε το ντεμπούτο της στο MotoGP το 2017, με εργοστασιακή ομάδα προτού επεκταθεί και σε μια δορυφορική σε συνεργασία με την Tech3 το 2019. Στις έξι σεζόν της στην κορυφαία κατηγορία, η KTM έχει σημειώσει έξι νίκες μεταξύ του Miguel Oliveira και του Brad Binder. Ωστόσο, οι Αυστριακοί εξακολουθούν να υστερούν σε σχέση με τους Ευρωπαίους αντιπάλους τους, δηλαδή τη Ducati και την Aprilia. Η επιτυχία συγκεκριμένα της Aprilia, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην άφιξη του CEO Massimo Rivola το 2019, ο οποίος υπήρξε αγωνιστικός διευθυντής στη Ferrari στην F1, καθώς και σε κομβικούς ρόλους στις Toro Rosso και Minardi. Η βασική του ιδέα ήταν η ενίσχυση της ομάδας του προσλαμβάνοντας ταλέντα από την F1.

Για την ακρίβεια, ο Rivola πήρε μηχανικούς της F1 για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της αεροδυναμικής και της καλύτερης διαχείρισης των ελαστικών. Επί του παρόντος, η Aprilia βρίσκεται στην τρίτη θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών πίσω από τη Yamaha και είναι τρίτη στο πρωτάθλημα αναβατών με τον Aleix Espargaro με 178 βαθμούς, ενώ ο καλύτερος αναβάτης της KTM είναι ο έβδομος Brad Binder με 115 βαθμούς.

Ο επικεφαλής της KTM, Stefan Pierer έχει εντυπωσιαστεί από την προσέγγιση της Aprilia και σχεδιάζει να ακολουθήσει το παράδειγμά της αξιοποιώντας τους στενούς δεσμούς της αυστριακής μάρκας με τον κολοσσό των ενεργειακών ποτών Red Bull από το 2023.

«Η Aprilia ενσωμάτωσε την εμπειρία της F1. Το νέο αφεντικό [Rivola] είναι πολύ έξυπνο. Μου αρέσει πολύ. Ήρθε από την F1 και έφερε μαζί του μεγάλη εμπειρία σε επίπεδο αεροδυναμικής. Είμαι πολύ χαρούμενος που το 2023 θα υπάρχουν τρεις Ευρωπαίοι κατασκευαστές έναντι δύο Ιαπώνων, δεδομένου ότι η Suzuki φεύγει.

Μου αρέσει που θα υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των ευρωπαίων κατασκευαστών. Μου αρέσει να κερδίζω τις ιαπωνικές μάρκες, είναι τόσο απλό. Την επόμενη χρονιά θα αυξήσουμε τη δέσμευσή μας στο προσωπικό που προέρχεται από τη F1. Ευτυχώς, έχουμε μια μακροχρόνια σχέση με τη Red Bull, η οποία είναι μια ομάδα που κερδίζει, οπότε ξέρουμε ποια πόρτα να χτυπήσουμε.», σχολίασε χαρακτηριστικά στο Motorsport.com.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon