.
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 19:03

MotoGP23 – Miguel Oliveira και Raul Fernandez στη δορυφορική ομάδα της Aprilia

Η σαφής βελτίωση της RS-GP την καθιστά πια μια άκρως ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, με τη δορυφορική ομάδα της Aprilia RNF να είναι γεγονός, ανακοινώνοντας τους αναβάτες της.

Η ανακοίνωση της δορυφορικής ομάδας των Ιταλών έρχεται μετά από εκείνη της εργοστασιακής, η οποία συνεχίζει να απαρτίζεται από τον «γερόλυκο» πια Aleix Espargaro και τον όλο και προσαρμοζόμενο στη μοτοσυκλέτα του Maverick Vinales.

Η επέκταση της Aprilia στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP γίνεται μέσω της ομάδας του Razlan Razali, της RNF δηλαδή. Αναβάτες της ο Πορτογάλος –εκ της Redbull KTM ερχόμενος- Miguel Oliveira και Ισπανός –εκ της Tech3 KTM-Raul Fernandez.

Razlan Razali - Ιδρυτής και Διευθυντής Ομάδας WithU RNF MotoGP: «Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τους Miguel Oliveira και Raúl Fernandez στην ομάδα WithU RNF MotoGP από το 2023. Δεν ήταν μια απλή διαδικασία, αλλά μαζί με την Aprilia ήμασταν πολύ ξεκάθαροι για τους αναβάτες που θέλαμε. Είναι και οι δύο νέοι αναβάτες με καλό συνδυασμό εμπειρίας, τόσο ο Miguel όσο και ο Raúl, του οποίου είμαι προσωπικά θαυμαστής από τότε που σόκαρε την κατηγορία Moto2 πέρυσι τερματίζοντας 2ος στο Πρωτάθλημα. Το να τον εξασφαλίσεις τελικά, είναι φανταστικό. Τόσο η Aprilia όσο και εμείς πιστεύουμε στο ταλέντο και των δύο αναβατών, οπότε ανυπομονούμε να οδηγήσουν για εμάς την επόμενη σεζόν!».

Massimo Rivola - Διευθύνων Σύμβουλος της Aprilia Racing: «Το δορυφορικό μας έργο με την Team RNF διαμορφώνεται με τον τρόπο που το συλλάβαμε από την αρχή. Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε δύο εξαιρετικά ταλέντα, δύο αναβάτες τους οποίους σέβομαι πολύ τόσο από ανθρώπινη άποψη όσο και για τις τεχνικές τους ικανότητες. Ο Miguel έχει δείξει το ταλέντο του σε όλες τις κατηγορίες, αν και είναι ακόμα πολύ νέος, έχει ήδη συγκεντρώσει μεγάλη εμπειρία, κερδίζοντας τέσσερις αγώνες στο MotoGP, μερικές φορές με κυρίαρχες επιδόσεις. Στο πλευρό του θα είναι ο Raul, ένας αναβάτης που δεν κρύβω ότι έχω αναζητήσει αρκετές φορές. Νομίζω ότι είναι μια από τις πιο κρυστάλλινες υποσχέσεις των τελευταίων ετών, αυτό που έκανε στη Moto2 στο ντεμπούτο του λέει πολλά για την ταχύτητά του. Θα πρέπει να είμαστε καλοί στο να τους προσφέρουμε και στους δύο ένα τεχνικό πακέτο που θα τους επιτρέψει να αποδώσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω την KTM που επιδεικνύοντας τη μεγάλη αθλητική τους άμιλλα, επέτρεψαν στο Miguel και τον Raul να οδηγήσουν

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 19:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon