.
Σάββατο, 06 Αυγούστου 2022 17:49

MotoGP22 – Συνεχείς ανατροπές και Pole Position για τον Zarco στο Silverstone

Ένα τρομακτικό high siding και ρεκόρ πίστας ήταν τα βασικά συστατικά των σημερινών κατατακτήριων χρονομετρήσεων του βρετανικού grand prix, με πρωταγωνιστές τους A.Espargaro και J.Zarco, αντίστοιχα.

Εν μέσω των δυο καταιγιστικών, τελευταίων λεπτών του Q2, η μπίλια της πρώτης θέσης έπεσε στον αναβάτη της Pramac Ducati, Johann Zarco, που έθεσε και το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στη βρετανική πίστα. Δίπλα του αύριο θα εκκινήσει ο Maverick Vinales, που δείχνει να προσαρμόζεται πλήρως στην ανταγωνιστική πια, Aprilia GP-RS, με τον Jack Miller να κλείνει την πρώτη 3αδα.

slvr1d.jpg

Από την 4η θέση του grid και έχοντας ποινή long lap σε εκκρεμότητα, θα εκκινήσει τον αγώνα του ο πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα, Fabio Quartararo, με τον Francesco Bagnaia να έπεται χρονικά παίρνοντας την 5η θέση. Η 2η σειρά της σχάρας εκκίνησης, ολοκληρώνεται με τον «ήρωα» Aleix Espargaro, ο οποίος παρά το σοκ και τους πόνους μιας τρομακτικής πτώσης στις FP4, πέρασε ως και από την κορυφή του Q2.

slvr1b.jpg

Στην 7η θέση, ο Marco Bezzechi, αφού πέρασε επιτυχώς από το Q1 έχοντας έντονη διαμάχη από μέρους του.. Alex Marquez που αφού έπεσε μόνος του, τον άρχισε στις χειρονομίες. Ο έτερος επιτυχών του Q1, Enea Bastianini, σημείωσε τον 8ο ταχύτερο χρόνο σήμερα, με μια ακόμα Ducati – αυτή του Jorge Martin- να κλείνει την 3η σειρά.

slvr1e.jpg

Η 12άδα της κορυφής έκλεισε με τον ετεροθαλή αδερφό του Valentino Rossi, Luca Marini στη 10η θέση και τους Alex Rins και Joan Mir στην 11η και 12η, αντίστοιχα, με τους αναβάτες της Suzuki να είναι εμφανώς πιο χαλαροί μετά την ανακοίνωση της εξόδου των Ιαπώνων από τους αγώνες. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών πατώντας εδώ.

slvr1a.jpg

Στο παρασκήνιο του Silverstone, αν μη τι άλλο ξεχώρισε και πάλι ο αεροδυναμικός πειραματισμός της Ducati με τα λοξά πτερύγια στην ουρά της μοτοσυκλέτας που θύμισε κατά τα λεγόμενα όλων… στεγόσαυρο. Αφήνοντας στην άκρη όμως τα εξαφανισμένα τέκνα της Ιουρασικής περιόδου, η σκοπιμότητα των εν λόγω πτερυγίων είναι διφορούμενη στο αν όντως παρέχουν ενδεχομένως παραπάνω σταθερότητα και κάθετες δυνάμεις στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, ή αν απλά αποσκοπούν στο να χαλούν τη ροή αέρα στον αναβάτη που έπεται, προκαλώντας περιδινήσεις και καταστρέφοντας το όποιο slip streaming.

Περίπου… προγνωστικά

Από το 2017 μέχρι τώρα, συνεπέστεροι στο βάθρο είναι οι Alex Rins και Maverick Vinales. Νικητής δε του 2021, ήταν ο Fabio Quartararo. Σε ένα πιθανό αυριανό βάθρο, είναι δύσκολο να λείπει –εκτός απροόπτου πάντα- ο Fabio, ενώ πολύ καλά σημάδια γραφής έχει και ο Vinales. Αν του το επιτρέψει το σώμα του, ο Aleix Espargaro σίγουρα θα παλέψει για το βάθρο, ενώ το έργο κανενός εκ των παραπάνω με τα σαφώς ισχυρά κίνητρα δε θα είναι εύκολο με τις Ducati να μπορούν πάντα να κάνουν τη διαφορά έστω και την τελευταία στιγμή, όπως είδαμε στο Q2.

Αύριο στις 15.00 θα λυθούν οι απορίες μας με το σβήσιμο των φώτων εκκίνησης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Αυγούστου 2022 18:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon