.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 12:35

WDW 2022 – Ο Bagnaia θριαμβευτής της Race of Champions

Στην κορυφαία στιγμή του World Ducati Week, ο εργοστασιακός αναβάτης MotoGP της εταιρείας πήρε τη νίκη μπροστά από τους Luca Marini και Marco Bezzecchi.

Ο Αγώνας των Πρωταθλητών, Lenovo Race of Champions, ήταν το πιο διαφημισμένο δρώμενο της τριήμερης (22-24/7) γιορτής World Ducati Week στο Misano World Circuit “Marco Simoncelli”.

Ο αγώνας αυτός έγινε με έναν στόλο Panigale V4S και V2, φέρνοντας μαζί στην πίστα τους αναβάτες της ομάδας από τα παγκόσμια πρωταθλήματα MotoGP, WorldSBK και WorldSSP.

WDW2022 LENOVO RACE OF CHAMPIONS UC411621 Mid

Ήδη από τα ελεύθερα δοκιμαστικά ο Bagnaia (Ducati Lenovo Team) ήταν ταχύτερος όλων, μπροστά από τον Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) και τον Michele Pirro (Ducati Lenovo Team), κάτι ππου δεν άλλαξε ούτε στις κατατακτήριες που ακολούθησαν.

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati Lenovo Team πήρε την πρωτοπορία από την αρχή του σύντομου αγώνα και έμεινε πρώτος και για τους 8 γύρους που αυτή διήρκεσε, γράφοντας και τον ταχύτερο γύρο με 1:35.886. Οι δύο αναβάτες της Mooney VR46 Racing Team, Luca Marini και Marco Bezzecchi, τον ακολούθησαν στο βάθρο.

WDW2022 LENOVO RACE OF CHAMPIONS 6 UC411644 Mid

Εκτός των 15 αναβατών με Ducati Panigale V4 S, ο αγώνας Lenovo Race of Champions συμπεριελάμβανε επίσης και 5 με Panigale V2, εκ των οποίων πρώτος αναδείχθηκε ο Federico Caricasulo (Althea Racing), μπροστά από τους Nicholas Spinelli (Barni Spark Racing Team) και Maximilian Kofler (CM Racing).

Claudio Domenicali (CEO of Ducati Motor Holding): "Ήταν πραγματικά συναρπαστικό να δω όλους τους αναβάτες της Ducati να κοντράρονται στην πίστα. Είναι ένας μοναδικός αγώνας, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα, όπως πιστεύω και για όλους τους Ducatisti που έδωσαν το παρόν στο Misano ή μας παρακολούθησαν ζωντανά από το σπίτι. Σήμερα σχεδόν όλοι οι αναβάτες μας χρησιμοποιούν Panigale V4 για την προπόνησή τους και έτσι έχουν καλή αίσθηση μαζί της και μας βοηθούν με τις υποδείξεις τους για τη βελτιώνουμε. Το να δω τον Pecco Bagnaia να γυρνά στο Misano με την Panigale V4 S σε 1:35.8s, μόλις 2.5 δευτερόλεπτα από την περσινή pole position των Superbikes στο Misano, με μια εντελώς στοκ μοτοσυκλέτα που απλά φορούσε σλικ λάστιχα και μια αγωνιστική εξάτμιση, είναι η καλύτερη επίδειξη της διαρκούς βελτίωσης που κάνουμε σε αυτήν, και το αποτέλεσμα είναι ακόμη εντυπωσιακότερο υπολογίζοντας τις ακραίες θερμοκρασίες υπό τις οποίες έγινε ο αγώνας. Συγχαρητήρια στον Pecco, αλλά επίσης και στον Luca Marini και στον Marco Bezzecchi, που τέλειωσαν τον αγώνα στο βάθρο, καθώς και σε όλους τους υπόλοιπους που πίεσαν πολύ και μας χάρισαν άπλετα διασκέδαση. Συγχαρητήρια επίσης στον Federico Caricasulo που κέρδισε την κατηγορία των Panigale V2.”

WDW2022 LENOVO RACE OF CHAMPIONS 9 UC411652 Mid

Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team #63) - 1ος (V4 Κατηγορία): “Το διακέδασα πολύ αυτό το απόγευμα. Ήταν συναρπαστικό να αγωνίζομαι μπροστά σε όλο το κοινό των Ducatisti και αυτό μου έδωσε ώθηση να πιέσω και να τους χαρίσω ένα ξεχωριστό θέαμα. Φυσικά, η νίκη πάντα δίνει μεγάλη ικανοποίηση! Ήταν σπουδαία και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους μας για τη ζεστασιά και το πάθος που μας μεταδίδουν.”

Federico Caricasulo (Althea Racing #64) - 1ος (V2 Κατηγορία): “Ήταν ένας πραγματικά ωραίος και διασκεδαστικός αγώνας. Ο Spinelli κι εγώ αλλάξαμε θέσεις πολλές φορές, μα στο τέλος κατάφερα να επικρατήσω στο σπριντ για την ευθεία τερματισμού. Γυρνούσαμε πολύ γρήγορα, σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μόνο από τον ρυθμό ενός αγώνα παγκοσμίου. Αυτοί είναι απίστευτοι χρόνοι αν σκεφτούμε πως έγιναν με μοτοσυκλέτες παραγωγής! Ευχαριστώ όλους τους Ducatisti που ήρθαν και μας στήριξαν με τις φωνές τους!”

WDW2022 LENOVO RACE OF CHAMPIONS 8 UC411651 Mid

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 12:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon